Trojici maloletnika u Novom Sadu određen pritvor do 30 dana: Drugarima slali preteće poruke uz fotografije noža i replike puške 1Foto: Z. S. M.

Trojici maloletnika koji pohađaju srednju Mašinsku školu u Novom Sadu određen je pritvor do 30 dana jer su slali drugarima preteće poruke da će poneti oružje u školu, uz fotografije, javlja portal 021.rs.

Dežurna sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu Slobodanka Gutović, u svojstvu sudije za maloletnike, odredila je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na to da će ometati postupak uticajem na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da dovrše pokušano krivično delo.

Oni imaju 15 i 16 godina.

Sumnjiče se da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Ovi maloletnici su društvenoj mreži Instagram objavili preteće poruke uz fotografiju noža i puške (za koju se uspostavilo da je replika).

Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške.

Osumnjičeni maloletnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Sve ovo dešava se dan nakon masovnog ubistva kod Mladenovca i nekoliko dana nakon što je pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, a ranjeno šest đaka i nastavnica.

Sve vesti o masovnim ubistvima kod Mladenovca i na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari