Predsednici Višeg suda u Nišu određen pritvor: U zamenu za putovanje na Zlatibor pustila osuđenog na uslovnu slobodu 1Ilustracija, hapšenje Foto: Pixabay/luctheo

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas donelo rešenje kojim je prema okrivljenoj D.Ž. odredio pritvor, koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenoj D.Ž. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenoj D.Ž. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsećamo, osumnjičena se tereti da je u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M, kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari