Novosadski polumaraton, 21. po redu, održaće se u nedelju, 30. marta, a glavna polumaratonska trka startovaće sa Trga slobode u 11 časova. Na ovogodišnju glavnu trku do sada se prijavilo više od 400 takmičara iz 17 zemalja, pa će među trkačima biti više od 70 stranaca iz okruženja, ali i iz Norveške, Poljske, Švedske, SAD, Velike Britanije.


Danas je u Skupštini Grada Novog Sada održana poslednja sednica Organizacionog odbora 21. Novosadskog polumaratona, kojoj je predsedavao zamenik predsednika novosadske Skupštine Miroslav Ilić i na kojoj su dogovoreni svi detalji oko glavne i drugih trka 21. Novosadskog polumaratona. Pored glavne trke, u nedelju će se održati i tradicionalni „Frtaljmaraton“, trčanje srednjoškolaca, starijih i mlađih osnovaca, „Poletarac“ trka mališana i puzeća trka beba.

Trasa ovogodišnjeg polumaratona kreće sa Trga slobode, potom se nastavlja ulicama Zmaj Jovinom i Dunavskom, izlazi na Kej žrtava Racije, ide Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, gde se na raskrsnici Bulevara despota Stefana i Balzakove ulice pravi okret i vraća se istom trasom na Trg slobode.

U okviru 21. Novosadskog polumaratona održaće se i zabavni program ispred Doma vojske na Beogradskom keju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari