Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović osudio je ponovno pojavljivanje nalepnica „Bulevar Ratka Mladića“ na tablama sa nazivom Ulica Železnička i pozvao Gradsku upravu za inspekcijske poslove da u što kraćem roku uklone sadržaj sa tabli sa nazivima gradskih ulica, a aktere koji su oštetili gradsku imovinu kazne.


– Novo pojavljivanje natpisa sa imenom osumnjičenog za najteže i najstravičnije ratne zločine predstavlja ne samo osiono i bahato ponašanje grupice vandala, koji permanentno uništavaju gradsku imovinu, već i izvrgavanje ruglu i nipodaštavanje žrtava koje su stradale tokom poslednjeg rata na prostorima bivše države. Gradske nadležne službe moraju odmah, bez odlaganja, da uklone pomenuti, uvredljiv sadržaj sa tabli sa nazivom gradskih ulica – navodi se u dopisu koji je poslat Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Jovanović je podsetio i na član Odluke o uređenju grada Novog Sada koji kaže da nije dozvoljeno pisanje grafita, crtanje ili na drugi način oštećenje ili uništavanje javne površine ili urbane opreme.

Takođe, za postupanje suprotno pomenutoj odredbi, predviđene su novčane kazne kako za pravna lica i odgovorna lica u pravnom licu, tako i za fizička lica i preduzetnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari