Državni sekretar Ministarstva finansija Goran Petković razgovarao je u Sremskoj Mitrovici s predstavnicima lokalne samouprave o projektu natkrivanja Carske palate, čija je realizacija u toku. Ovaj projekat samo je deo jednog većeg projekta – Put rimskih careva, koji budi interesovanje u zemlji, ali i van njenih granica.

Državni sekretar Ministarstva finansija Goran Petković razgovarao je u Sremskoj Mitrovici s predstavnicima lokalne samouprave o projektu natkrivanja Carske palate, čija je realizacija u toku. Ovaj projekat samo je deo jednog većeg projekta – Put rimskih careva, koji budi interesovanje u zemlji, ali i van njenih granica. Državni sekretar i predstavnici sremskomitrovačke opštine su se saglasili da je Sirmium velika kulturna i turistička, ali i privredna šansa.
– Ovo je najveći pojedinačni kulturni projekat i u potpunosti će biti finansijski podržan od strane države Srbije – rekao je državni sekretar Petković. Gosti su obišli i lokalitet na kojem se izvode radovi o čemu ih je informisao direktor Zavoda za zaštitu spomenika u Sremskoj Mitrovici Ljubiša Šulaja.
– Sirmium je najperspektivnija turistička tačka u regionu, ali i šire. Pored namere da zaštitimo kulturno-istorijsko blago koje imamo, važna je i činjenica da će veliki broj Mitrovčana naći zaposlenje u ovoj oblasti kada radovi budu okončani – rekao je Nenad Lemajić, zamenik predsednika SO.
Prema nekim računicama, kompletan projekat natkrivanja Carske palate koštaće oko 150 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari