Više javno tužilaštvo: Učenik koji je ubio devet osoba nije krivično odgovoran 1Foto: V. Jeremić/ Danas

Učenik VII razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, K.K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio 8 učenika i učenica, kao i radnika obezbedjenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

 

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K. K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V. K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K. K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Takođe je naloženo da se od K. K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina, navodi se u saopštenju.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović je u svoje i u ime celog kolektiva VJT izrazio najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari