Više javno tužilaštvo: Učenik koji je ubio devet osoba nije krivično odgovoran

Ostavite komentar


  1. Ovo je samo još jedan dokaz koliko smo bolesno društvo. Poruka tužilaštva ustvari znači: ako nemate 14 godina, slobodno ubijajte. Tužioci, sudije, čuvajte ovce, učinite nešto dobro za ovu državu.

  2. Znači tako, ok, onda se možemo nadati epidemiji, a i osveti. Baš lepo, baš normalno, kao i ova zemlja.

  3. Kao što već rekoh ,dete viđenijeg doktora.Ovo nikada neće da uradi dete nekog radnika,a i da uradi neki zločin zavešiće na robiji.

  4. Menjate zakon, spuštajte granice za godine prestupnika! Ovo je planirano i dugo smišljano višestruko ubistvo s predumišljajem. Dečak MORA ili na psihijatriju ili u popravni dom, zavisi od veštačenja psihičkog stanja. Neka se napravi sudski presedan, ovo se kod nas dešava prvi put. Neće valjda proći bez kazne, pa ponovo u školu, ovog puta s mitraljezom? Devet života je oduzeo, zaboga!!!

  5. Treba lečiti uzrok a ne posledicu!
    Mobning u školama je ne kontrolisan. Baš kao I na firmi i u zadruzi.

  6. „Učenik koji je ubio 9 osoba nije krivično odgovoran.A ovih 9 osoba koje je ubio osudio je na smrt.

  7. Najiskrenije saucesce porodicama stradale dece i gospodina Vlahovica. Deca su ga obozavala, godinama je radio u skoli, bio je divan covek.
    U krivicnim stvarima ne moze da se napravi presedan jer je to opasno, a i nase pravo nema takvih mogucnosti jer nije precedentno. Ovde nije sustina u sankciji niti u zabrani posedovanja oruzja. 80-tih godina smo kao obavezan predmet u gimnaziji, a inace je bilo na nivou SFRJ, imali ONO i DSZ, kao i obavezno gađanje u Bubanj potoku. Otac je (na tom istom Vracaru) posedovao karabin i pistolj, naravno sa dozvolom, odlicno se secam da su bili na dnu nekog ormana. Kod dede na selu je puska stajala iznad ulaznih vrata, sto nije usamljen obicaj i drustveno je prihvaceno u tom kraju. Mojoj braci i meni nikad ali nikad nije palo na pamet da pipnemo to oruzje. Nije do oruzja. Do vaspitanja je. I do skole je, gde jadne profesore biju. I do sramotne izjave predsednika drzave je. I do onih spodoba iz Skupstine je, jer ono nasilje i uzas deca mozda ne gledaju na TV ali gledaju na netu, i do strahotnog TV programa je, i do sumanutih zakona je, koji su od dece napravili bozanstva, i opet kad sve zakaze, do vaspitanja je. Kucnog pre svega, jer iz kucnog proisticu sva ostala vaspitanja

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.