Voz se vraća za Beograd

Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Ostavite komentar


  1. Ova donacija sa oslkikanom ukturnom baštinom KiM je predivna i budi radost da se posle sko osamnaest godina železnicom povežu KiM sa svim ostalim naseljima a pre svega sa Beogradom.

  2. Veliki dan za nas narod i nase kosovo. Jos jedan dokaz da kolevka srpskog naroda predstavlja srpsku svetinju za nasu vladu.

  3. Kako uvek biva, onaj ko zeli da shvati ovo kao provokaciju-shvatice tako. Ova linija je od velikog znacaja nakon toliko godina…

  4. Budalastina, zlo i naopako. Da se narod zapita sta je cilj ovima na vlasti, da se narodi poubijaju, a oni uzivaju gledajuci nasu bedu iz svojih vila i audija. Prst na celo narode, odvesce nas ovog puta i u gradjanski rat, jer sa drugima i ne mozemo da ratujemo sem sa samim sobom.

  5. Veliki dan za nas narod i nase kosovo. Jos jedan dokaz da kolevka srpskog naroda predstavlja srpsku svetinju za nasu vladu.

  6. Ja bih voleo kada putujem kroz Evropu da vidim motive duhovnosti i istorije nekih zemalja u vozu ili autobusu i to može biti samo korisno.

  7. Gledajuci prakticnu stranu, velika stvar za putnike koji koriste ovu relaciju, samo ne bih volela da se ispostavi da se radi o kampanji koja nece i ne moze da zazivi.

  8. Danas je probna a očekujemo da vrlo brzo preraste u redobnu liniju između Beograda i K.Mitrovice.

  9. Treba imati poseban talenat da se nešto korisno izvede tako da na kraju ispadne primitivna provokacija.

  10. Nada: Ovo je veoma važno za narod KiM jer će imati direktnu liniju sa Beogradom.

  11. Ova linija nam je zaista potrebna, na taj nacin cemo pruziti osecaj sigurnosti i povezanosti Srba na Kosovu sa Srbijom..izgled voza je fenomenalan i sigurna sam da nema za cilj provokaciju Albanaca, vec samo da ponosno prikaze ono najlepse i najvrednije sto Srbija ima…

  12. Svaka cast. Voleo bih da se provozam do tamo i nazad. Inace, voz je predivno oslikan.

  13. Sasvim je razumna cena i to ce jednim delom sigurno doprineti vecem broju putnika kao i sveukupna udobnost i sigurnost voza…

  14. Mnogo više od voza. Sa motivima UNESCA ovo je predivna slika koju Srbija šalje u svet.

  15. Još jedan u nizu realizovan projekat koji će doprineti da se narodi bolje upoznaju što će omogućiti da se komunikacija popravi i da se prošlost "zakopa"!

  16. Nova ruta Beograd _Kosovo je veliki uspeh posle 18 godina ovome treba dati na znacaju i da se upise u Istoriju saobracaja Srbije.

  17. Ovo je bas trebalo da se uradi i veoma sam ponosan zbog ovog citavog projekta .Svaka cast.

  18. Nek je sa srecom bas lepo od 99 nemamo ovakav voz. Voz je moderan i u duhu tradicije i ovo neka bude voz mira i ljubavi medju ljudima.

  19. Dugo sam se radovala ovom projektu, a sada imamo i cime da se ponosimo. Bravo za Djurica, koji se trudi da na svaki moguci nacin poveze 2 naroda.

  20. Ovo je zaista lepa vest za gradjane Srbije i ljude sa KIM jer sada ce imati direktnu vezu sa Beogradom i zeleznicom ,jer Marko Djuricc je podsetio da se saobraccaj izmedju srpskih gradova i gradova na Kosovu i Metohiji odvija vecc godinama naravno autobusima. I nema ni jednog incidenta, sa autobusima iz Pristine ciji su oni u vlasnistvo na teritoriji Srbije.Tako da nema nikakve provokacije od strane Srbije.

  21. Spoljasnjim crtanjem grafita "Kosovo je Srbija" na vozu i unutrasnjom dekoracijom kao u crkvi, nedostaje samo pop kao kondukter i mahanje kandilom. Ako je i od neznalica i prevaranata koji misle da tako mazu oci gradjanima srbije u Srbiji i na severu Kosova, mnogo je. To visenije ni kic to izaziva fizicki bol. A to sto se botovi razgalamili i misle da larmom prekriju ovoliki neukus i neukost samo gura stvar dublje u glib.Eto rakoh sta iskreno mislim i spasih dusu ali ni sad mi ni malo nije lakse.

  22. Na originalan nacin je predstavljena bastina KiM .Mislim da ce ova relacija Beograd -Kosovska Mitrovica biti od koristi kako studentima tako i ostalim gradjanima .

  23. Istoriski dan i velika sreća da se posle toliko godina vrati ova linija koja povezuje .

  24. Posle mnogo godina, ponovo je uspostavljena železnička linija na toj relaciji. To je za svaku pohvalu.

  25. Srećan put! Ovaj voz nakon skoro 20 godina ponovo direktno spaja Beograd i Kosovo. Spaja srpski narod.

  26. Voz je prelep, pravi predstavnik naše kulturne baštine. Želim mu da mnogo godina saobraća i to ne samo ka Kosovu već i dalje ka zemljama EU.

  27. Zasto se toliko bure dize oko voza koji treba da poveze 2 drzave zeleznicom, a koje su i ranije bile povezane drumskim saobracajem.

  28. Ma koga briga za neciju vizit kartu,mogao je da napise i da je ministar za pitanje Kosova .

  29. Nadajmo se da će situacija napokon da se kristalizuje i krene u pravom smeru bez nesuglasica koje su pratile godinama ovu problematiku

  30. Mora Vacić na sve načine da privuče pažnju na sebe jer više nije direktor kancelarije za KiM !

  31. Odete u neku agenciju i naručite vizit kartu i oni vam naprave a ne gledaju na to da li imate ili nemate neko preduzeće ili neku funkciju !

  32. Koliko se penzionera muci bez hrane i lekova da bi po srpskim medijima bile gomile botova koji sendvicima trose "penzionerski dinar" i navijaju – podrzavaju sve besmislice ove vlasti. Ova zemlja je potpuno necivilizovana, nazalost.

  33. Botulizam par excellence u komentarima, sada će valjda drugi talas, ono – Vođa zaustavio voz mjktibžju.. dzaba krečite ovde Danas čitaju pametni ljudi.. a fore su vam za predškolski uzrast

  34. U ovoj nadasve humanoj i opravdanoj ideji s vozom, treba ići do kraja. Da sve ne bi ispalo: ,,Pljuni pa liži", diplomatske aktivnosti Srbije trebaju ići uzlaznom linijom do usijanja, sa do sad neviđenom odlučnošću u zaštiti međunarodnog prava o slobodi kretanja i ljudskim slobodama uopšte, toliko ugroženim na Kosmetu. Ono što iznova razobličava sjaj, (za Šiptare), i bedu (za Srbe), Međunarodne zajednice, predstavljaju mlake ili nikakve reakcije, pre svega Evrope, ali i uopšte. (Jedino se javlja Amerika, tražeći ,,hladnu srpsku glavu", (ali ne i šiptarsku), u strahu za svoj protektorat). A toj istoj Evropi kojoj ,,strateški težimo", poverena je zaštita Srba i građana uopšte, u našoj južnoj pokrajini, u zamenu za Rezoluciju 1244 UN o Kosmetu… Razumem teret na plećima Premijera i njegovu brigu za živote ljudi, ali sada nema uzmicanja. Ili putnički vozovi, ili ako bude potrebno i blindirani…! Tači se javi preko javnih mreža i njegova komanda postaje za sve Šiptare izvršna! Neka i za Srbe neka komanda bude izvršna, i bez onog ,,,hoću pi.kit, neću pi.kit", jer nakon svakog našeg koraka nazad, sledi još jedan šiptarski korak napred! Tako je do sada bilo, a od sad odlučno i u maniru delotvornosti ove vlasti… Podrška, pre svega!!!

  35. Naš ponosni predsednik vlade. Ponosan na svoje Odluke. Bravo predsedniče, naš ponosni, važno je da si ti ponosan, a kako je narodu baš te briga.

  36. Interesantno da se gospod(ar)in Vucic poziva na medjunarodno pravo u cilju opisivanja problema na liniji u, kako on to tvrdi, unutrasnjem saobracaju. Izgleda da je napokon i javno priznao ono sto su intiligentni ljudi odavno shvatili. Hvala Vam gdine premijeru na obavestenju. Napokon jedna istina i od Vas.

  37. Oblepljivati voz raznim parolama i slati ga na KiM predstavlja klasičnu provokaciju. Pri tome ministar spoljnih poslova podržava premijera u ratnoj retorici umesto da ga upozorava. Ne sumnjam da su plan napravili Djuric i njegov "napredni" general Vladisavljevic koji su zbog neodložnih obaveza iz voza izašli već na Topčideru. Slično pout situacije kad je potonji u ratu odbio da poleti pa poginuo heroj.

  38. Uvod u zvanicnu predsednicku kampanju i nenamensko trosenje novca iz budzeta. Najmocniji, najpametniji, najlepsi je ponovo briljirao! Predivna predstava!

  39. Sramotno ponasanje albanaca iz Pristine. Dokle ce vise da se tolerise takvo agresivno ponasanje? Evropo da li cujes i vidis sve ovo?

  40. I ko ce da nadoknadi stetu sa ovom sprdnjom, saradom i blamazom!? Vucicu, nadam se da su ti usi dovoljno porasle da se pokrijes njima i odes negde da budes predvodnik ovcama , ne nama!!!

  41. Ne znam da l me vise zaprepascava voz na kome, u ovim trenucima nestabilnosti na Kosovu, pise "Kosovo je Srbija" ili ova horda botova koja generise ogroman broj dirigovanih i glupih komentara.

  42. "on odlučio da zaustavi voz ", ja mislim da je Vucic potpuno izgubio kompas i da vise ne zna ni sta radi ni sta prica. ON je sad premijer, predsednih, glavni masinovodja, pusta grejanje, spasava iz smetova, zna da li je doktorat plagijat ili ne… Da nije tuzno bilo bi smesno. Pamet u glavu na sledecim izborima!

  43. Voz za Kososvsku Mitrovicu stigao u Beograd po redu vožnje. Još jedna pobeda(malo)umnih, ako bude još koja ovakva pobeda – ima da nas nema..

  44. G. Vucic "smatra svojim teritorijom" dio drzave Kosovo. On salje voz u drugu drzavu bex predhodnog odobrenja te drzave. Bili on dozvolio, reci mi vozu iz Albanije, da dodje u Beograd bez predhodnog obavjestenja. Do danas sam Vucica smatrao umjerenim srbom, od danas je samo potvrdio da je on isti kao i Milosevic.

  45. Pokusli su da naprave neki novi scnario, da izazovu nesrecu, da pozovuna sukob – nisu uspeli!

  46. Ne razumem samo te njihove zakone po kojima je uvredljivo nacionalisticko oslikavanje "naseg voza". Srpski autobusi saobracaju stalno do Kosova, treba li im poskidati i tablice jer su srpske?

  47. Ova akcija prištine nema veze nikakve, ali baš nikakve, sa vozom ili kako je oslikan. to je osveta za Haradinaja, jer njihovi priglupi mozgovi ne mogu drugačije da funkcionišu.

  48. Doneta je jedina moguca odluka buduci da je bezbednost ljudima u vozu bila ugrozena, a i ostalim Srbima na KiM zbog pretnji Albanaca napadom.

  49. Ovo je potvrda da je došli vreme za kolektivno odlazak iz Srbije svakom ko ne zivi od sendviča i pola leba dnevno

  50. Па жеље су нам биле….ми мислили да је Косово и даље наше….воз стао у Рашкој ….изгледа да и машиновођа каже хвала богу….да прође даље,воз,јадни путници жртвеници….наша власт никако да схвати…за нас је ипак ,за сада, Косово до виђења !

  51. Da je Vučić iskreno želeo da uspostavi redovnu liniju za K.Mitrovicu ,poslao bi običan voz.Ali opet je napravio još jedu lošu predstavu za unutrašnju upotrebu, zbog koje smo mi srbi opet ispali magarci.Ovako je samo ljudima u Mitrovici uskratio još jedan način da se povežu sa Srbijom .

  52. Vi (ljudi koji pišete ispod ovog teksta) ste cirkus. Ima glupo ali ima i poglupo pa i najglupo a onda van svake konkurencije idete vi. Eto negde ste prvi 😉 (trudila sam se da napišem tako da možete da razumete)

  53. posaljite vas srbistanski voz u Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu, Crnu Goru…………!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.