Zajedno traži da se zaustavi targetiranje profesorice Marije Vasić 1Grafit pre brisanja Foto: FB/Marija Vasić

Novosadski odbor stranke Zajedno osudio je grafite mržnje i targetiranja upućene kopredsednici tog odbora Mariji Vasić i pozvao nadležne da reaguju.

Marija Vasić je jutros na svom FB podelila fotografije na kojima se vide grafiti na zidovima zgrade u njenom komšiluku kojima je nepoznati počinioci tagetiraju, „Ni 15 hiljada mrtve dece dovoljno nije da se Vasić Marija ušima pokrije!!!“, „Marija jel legla plata?“.

Na drugom zidu pisalo je „Zbog mrtve dece u Gazi nije digla vrisku ‘antifašistkinja’ na Mosadovom platnom spisku!“ i opet „Marija jel legla plata?“

„Marijin rad i njena predanost tome da se u Novom Sadu izgradi jedno bolje, daleko humanije, društvo, kao i tome da se neguje kultura sećanja na ovim prostorima, da se upravo ovakva targetiranja iz prošlosti ne zaborave, očigledno upadaju u oči raznim pojedincima i duštveno – političkim grupama koje seju ovakva semena mržnje“, istakli su u saopštenju Zajedno za Novi Sad.

Vasić je za Betu rekla da iz tužilaštva navode da u pitanju nije pretnja, a iz Zajedno! traže od policije i tužilaštva „da ovaj put zaista odrade svoj posao“ i odreaguju preventivno, a da ne guraju pod tepih i ne čekaju „da ovaj problem eskalira“.

Podsećaju i da su pre Vasić na meti bili i kopredsednik Zajedno za Novi Sad Radivoje Jovović, politički sekretar Mladen Cvijetić i predsednik omladine tog odbora Srđan Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari