Zatvor i pet miliona za prevaru 1Foto: D. Majstorović

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo je po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenog Dragana Đokovića na kaznu zatvora u trajanju od četiri i po godine i novčanu kaznu u iznosu od 5.000.000,00 dinara .

On je na prevaran način od vlasnika tri kockarnice preuzeo 395.755,00 evra, a predavao im imitaciju dinarskih novčanica.

U saopštenju se navodi da se Đokovićuna teret stavlja da je, zajedno sa sada osuđenim, Dejanom Femićem i

Bogdanom Bogdanovićem, tokom septembra 2015. godine na prevaran način od vlasnika tri menjačnice „Pan“ d.o.o, „Studio eksterni“ i „Alvađo“ d. o.o. u Beogradu na ime kupovine preuzeo 395.755,00 evra a njima predavao imitaciju dinarskih novčanica.

Osuđeni Femić i Bogdanović su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela. Bogadanović je sklopio sporazum na jedinstvenu kaznu u trajanju od dve godine i pet meseci i novčanu kaznu od 2.000.000,00 dinara, a Dejan Femić je oglašen kriviim i izrečena mu je jednistvena kazna zatvora u trajanju od tri godine i novačna kazna, takođe, u iznosu od 2.000.000,00 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari