U Kliničkom centru Crne Gore još su četiri pacijenata koji su životno ugroženi posle sinoćnje autobuske nesreće u kanjonu Morače u kojoj je poginulo 18, a povređeno ukupno 29 putnika rumunskog autobusa. Na odeljenju intenzivne nege bolnice u Podgorici nalazi se ukupno sedam pacijenata.

Identitet teže povređenih, kao ni poginulih još nije poznat, rečeno je novinarima na današnjoj konferenciji za novianre u Kliničkom centru Crne Gore.

Državni sekretar ministarstva zdravlja Rumunije Raed Arafat koji je zbog nesreće doputovao u Crnu Goru rekao je da su u Podgoricu stigli i specijalni timovi iz Rumunije koji će organizovati prebacivanje povređenih u Rumuniju. Po njegovim rečima u Podgoricu će stići dva aviona za transprt povređenih turista i poseban avion za transport posmrtnih ostataka poginulih u nesreći. Kasnije popodne očekuje se i dolazak ministra inostranih poslova Rumunije Titus Korlatean.

Autobus rumunskih registarskih oznaka sleteo je u nedelju, oko 17 sati sa mosta zvanog „Grlo“, u provaliju, na dubinu od 30 metara, kod mesta Manastir Morača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari