Fudbaleri Crvene zvezde prvi nastup na međunarodnoj sceni imaće 19. jula u Belorusiji, kada će protiv Naftana iz Novopolotska igrati prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli će biti domaćini u revanšu sedam dana kasnije, a trener srpskog osvajača Kupa Robert Prosinečki nije zadovoljan ishodom žreba u Nionu.


– Želja nam je bila da za protivnika dobijemo tim koji nam je geografski bliži, ali na to nismo mogli da utičemo. Njihova prednost može da bude to što im je prvenstvo u toku pa se nalaze u punom takmičarskom ritmu. Ne poznajem ih da bih mogao da kažem nešto više, ali će sigurno neko iz stručnog štaba otići u Novopolotsk da pogleda ekipu Naftana na delu i uživo skenira njihovu igru – istakao je Prosinečki.

Naftan je nastup na evropskoj sceni izborio osvajanjem pehara u nacionalnom Kupu, što je drugi trofej u klupskoj istoriji, posle onog iz 2009. u istom takmičenju. Odigrao je samo dve utakmice van domovine, protiv Genta, a Belgijanci su nastavili takmičenje zbog postignutog gola u gostima (2:1, 0:1).

– Pokušaćemo već u prvom meču da ostvarimo povoljan rezultat, kako bismo olakšali sebi posao u revanšu. Oprez će svakako biti neophodan, jer su istočnoevropske ekipe poznate kao vrlo nezgodne, igraju tvrdo, i na rezultat – jasan je Prosinečki.

U beloruskom šampionatu nastupa 11 ekipa, a Naftan se sa 13 bodova iz isto toliko utakmica nalazi na osmoj poziciji.

Vojvodina i Jagodina putuju na Istok

Fudbaleri Vojvodine će u drugom kolu kvalifikacija Lige Evrope (19. i 26. jul) igrati protiv boljeg iz duela između litvanske Suduve i letonske Daugave. „Lale“ će biti domaćini u prvom meču. Fudbaleri Jagodine igraće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (5. i 12. jul) protiv Ordabasija iz Kazahstana, a prva utakmica biće odigrana u Jagodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari