Dugo je, predugo, tim sa Malog Kalemegdana bio na aparatima. „Veštačko disanje“ bilo je jedini način opstanka i funkcionisanja slavnog kluba, ali na određeno vreme. Dolaskom Nebojše Čovića i saradnika na čelo trofejnog tima stvari su se znatno promenile. Osim što je za nepunu godinu dug od nekih 10 miliona evra gotovo prepolovljen, a način isplate plata igračima uspostavljen na racionalnim osnovama, klub je vratio grb, a „prezime“ Beograd uskoro bi moglo da ode u zaborav.


Iako je prvobitno bilo planirano da tek nakon pet godina dva pravna subjekta KK Crvena zvezda i KK Crvena zvezda Beograd ujedinjenim snagama krenu u nove pobede, uprava tima sa Malog Kalemegdana uspela je da taj vremenski rok učini znatno kraćim. Naime, posle višegodišnje blokade, račun crveno-belih napokon bi trebalo da bude odblokiran. To će biti jasan pokazatelj da je tim uspeo da dug svede na podnošljivu meru, kao i da je priliv novca, odnosno finansijski način poslovanja postao jasan i kontrolisan.

U takvim okolnostima, crveno-beli će moći normalno da funkcionišu, a prezime Beograd moglo bi da bude arhivirano. Zahvaljujući trudu uprave, brojni poverioci su potraživanja pretvorili u investicije, dok su određeni, ničim izazvani, basloslovni ugovori nekadašnjih funkcionera preispitani i svedeni na razumnu meru. Očigledno je da Nebojša Čović, kao predsednik Crvene zvezde, odlično obavlja svoj posao i da je okupio pouzdane saradnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari