Kako stručna javnost ocenjuje smanjenje cena namirnica u Srbiji: Sniženja nedovoljna, nužno ograničavanje marži i povećanje plata

Ostavite komentar


  1. Da je samo hrana kod nas skupa… Imamo najakuplju belu tehniku, kompjuterske komponente, odeću, obuću, itd, i to sve zbog ludih marži. I tako je to već duži niz godina. Čak i ako želite da kupite nešto jeftinije preko interneta iz inostranstva (osim preko Alibabe, gde je mnogo jeftinije, a takav je i kvalitet), carina vas toliko odere da ispadne još skuplje nego što je kod nas. To je jedan od očiglednih lobija koji koči naš napredak ka EU.

  2. Ali najjace „strucna javnost“. Inace ja razumem da se ljudi ne snalaze, ovo je prvi put da „strucna javnost“ analizira snizenje necega, imajuci u vidu da u Srbiji nikada nista nije pojeftinilo, pa se bas i ne snalaze.

  3. Ubijanje potrošača se nastavlja.čija roba,kog kvaliteta se snižava.
    Uništavanje poljoprivrednika se nastavlja a trgovci i nakupci uzimaju kajmak.
    Čak i strani trgovci ovde vide priliku za veću zaradu. Jer što bi puter u Nemačkoj bio 2,29 evra a Ist taj ovde 510 dinara.
    Pitanje selektivne naplate poreza je posebna priča.

  4. Po vama i kada bi sve dobijali za džabe vi bi da vam se još i doplati poneki dinar da se nađe

  5. Dok gradjani jedva sastavljaju kraj sa krajem, ukazujemo na čoveka, prvog socijalistu Zemuna, izvesnog Sašu Andrej Ljubinkovica koji je istovremeno na čelu 3 ćerke firme SDPR – a ( ne zna se na koji način i ko ih je osnovao, a bez znanja javnosti? ), bahati se, luksuzira, non stop na putovanjima i po otmenim hotelima, jednom rečju STRAŠNO, neshvatljivo i potpuno nedopustivo!. Slobodan sam da uputim nekog od novinara Danasa na njegov FB i uveri se o čemu pričam. Obelodanite, molim vas, ono što sasvim sigurno, pod veoma sumnjivim okolnostima radi ovaj čovek i šta se iza svega krije? Pomozite da istina izadje na svetlost dana!

  6. Jutros sam kupila oplemenjivač za veš, 450,00 dinara, šlogirala sam se. E sad, ko mi je kriv što sam navikla da mi veš miriše, ima i jeftinijih, ali smrde.

  7. povecajte plate …..ili lakse vratite nam sto ste nam uzeli,sami cemo da raspolazemo velikim platama i penzijama….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.