Gde završava opasan medicinski otpad

Da li je Remondis Medison radio bez odobrenja lokalne samouprave u Zrenjaninu

Ostavite komentar


  1. Zadnjih godina se raspitujem kako mogu da se ponasam odgovorno kad su u pitanju lekovi kojim je istekao rok trajanja ili vise nikom u porodici ne trebaju.Od zdravstvenih radnika sam dobijala savet da ih bacim u kanalizaciju?!O odlaganju neceg opasnijeg ne smem ni da mislim,mada ni ovo nije bezazleno posto znamo kako u Beogradu postoji veza izmedju reka,vodovoda i otpadnih voda…Ne verujem da je drugde u Srbiji mnogo bolje,a to bi trebalo da regulisemo pre nego se pocnemo baviti visokom tehnologijom,jos i visom politikom bez etike i elementarnog znanja.

  2. @VB
    Državne apoteke imaju obavezu da preuzimaju lekove sa isteklim rokom i da dalji tok otpada regulišu ugovorima sa operaterima za upravljanje otpadom i proizvođačima.
    Novim izmenama Zakona o upravljanju otpadom ta obaveza treba da bude proširena na sve apoteke.

  3. @E.R.
    Tako sam nekako i ja mislila kad sam se prosetala i do Gradskog zavoda za javno zdravlje,do domova zdravlja u okolini,privatnih i drzavnih apoteka.
    Ono sto deluje anegdotski,na zalost je istina.Samo su mi u jednoj privatnoj apoteci rekli da mogu sve da donesem kod njih a oni ce onda videti,sto me nije umirilo.
    Nadam se i ocekujem bolje i svakako cu ponovo prosetati.
    Hvala vam na paznji i pomoci.

  4. Bilo bi interesantno proveriti ko su vlasnici firmi za reciklažu lekova i kako su došli do dozvola a bogami i do para.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.