Pre tačno godinu dana sa radom je počeo portal Radnik.rs, koji je pokrenula Fridrih Ebert fondacija u Srbiji u saradnji sa dnevnim listom Danas. Portal je posvećen socijalnom dijalogu o temama u sferi rada, ekonomije, tripartitnih pregovora, sindikalnih pitanja i akcija.

Osnovni cilj portala Radnik.rs, podsetimo, jeste podrška radu FES-ovog sektora za projekte sa sindikatima i specijalizovanog dodatka „Forum – socijalni dijalog“, koji je u međuvremenu preimenovan u „Radnik“, a koji izlazi periodično u dnevnom listu Danas.

Za poslednjih 12 meseci na sajtu je objavljeno više od 300 tekstova, od čega više od 220 vesti u okviru rubrike „U fokusu“. Za ovih godinu dana objavljeno je ukupno i šest dodataka u Danasu, najpre pod nazivom „Forum – socijalni dijalog“, a potom kao „Radnik“, u kojima je objavljeno više od 80 tematskih i analitičkih tekstova koji se na portalu mogu pročitati u okviru rubrike „Magazin“.

Na portalu posetioci mogu da učestvuju i u anketama, a do sada su imali priliku da odgovore na 14 pitanja. Trenutno je u toku anketa sa pitanjem „Očekujete li da se po početku pregovora sa EU ekonomska situacija u Srbiji poboljša?“. U okviru rubrike „Razmatranja“ objavljeno je više od 15 stručnih tekstova osam eminentnih autora iz zemlje koji se bave pravima radnika u Srbiji i sindikalnim organizovanjem.

Povodom godinu dana rada, ekipa Radnika želela bi da se zahvali svima onima koji nas podržavaju i na društvenim mrežama i koji donekle učestvuju u radu portala svojim pitanjima, komentarima, „lajkovima“ i širenjem naših linkova i tekstova ka još široj internet publici.

Za godinu dana stranice Radnika na Fejsbuku je zapratilo 400 ljudi, a na Tviteru još skoro toliko. Međutim, poslednjih nekoliko meseci uočen je trend bržeg rasta pratilaca na društvenim mrežama, tako da očekujemo da se u narednih šest meseci taj broj skoro udvostruči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari