Od sutra u Srbiji nove cene putarina

Ostavite komentar


  1. Subotica – Presevo preko 2000 din i to samo u jednom pravcu. Vinjeta za 10 dana u Madjarskoj 12€, za Austriju 9€… Da nema naplatnih rampi, ne bih znao da je standard u Srbiji tako visok.

  2. Izvin’te, a šta se to, jelte, promenilo, pa ste podigli cene?!?
    Bolji kvalitet puteva?
    Ređi vazduh, manji otpir vozula, bolja aerodinamika, pa je potrošnja goriva manja?
    Slabija gravitacija?
    Xevotočina, la se do.odredišta stiže u trenu?
    Jbt, od Corka do Dublina skoro 300km, putevi ravni i glatki kao staklo, paytool je manje od 3€, gorivo je jeftinije, a minimalac 9.80 € po satu…
    Štono reče Majka svih Majki i Prva Srpkinia na koncertu koji je organizovao Onaj Što Sluša Rolingstounse – Onaj Neinformisani- Živela Serbija!

    1. a od Niša do Preševa imaš adrenalinski prolazak pored klizećeg potpornog zida i voziš slalom između rupa, rupica i naprslina, pa je nekih 130km 600rsd. Zaboravili identično zadovoljstvo da nam naplate do Dimitrovgrada, pa za tu adrenalinski vožnju na nekih 90km plaćamo samo 210rsd. Oni kolotrazi, nakon rehabilitacije puta, od Niša ka Beogradu vrede više od 900rsd. Zoka zaboravlja koliko je uzbudljiva vožnja kolotrazima tokom pljusaka ili u vreme posledice.

  3. Ovo je od pre neki dan

    Skupština Srbije nedavno je usvojila izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojima se cena putarine u Srbiji povećava za 12 odsto. Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak očekuje da će novi cenovnik stupiti na snagu u prvim danima avgusta.

    On očekuje da će vlada u četvrtak usvojiti povećanje cene putarine što bi zatim, u petak, trebalo da bude objavljeno u Službenom glasniku. Osam dana od tog trenutka zakon stupa na snagu, što je 2. ili 3. avgust, rekao je Drobnjak.

  4. Ovo zlatno doba nam donosi samo poskupljenja, bolje bi bilo da smo ostali u bronzanom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.