Na prodaju imovina vranjske štamparije "Nova Jugoslavija" 1Potpuno devastirana štamparija u Vranju. Foto:V.R./Danas

Jedno od najstarijih preduzeća u vranjskoj privredi štamparija „Nova Jugoslavija“ nalazi se u stečaju od 2010.godine, a sada je objavljen novi poziv za prodaju celokupne imovine po početnoj ceni od 43,7 miliona dinara.

Grafičko-izdavačko preduzeće Nova Jugoslavija u Vranju prodaje 14 objekata matičnog preduzeća i pokretnu imovinu, po početnoj ceni od oko 43,7 miliona dinara (oko 372.000 evra), objavljeno je iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, preneo Vranje News.

Objekti koji će biti na prodaji nalaze se na Trgu Bratstva i jedinstva u Vranju, gde se nalazilo nekada i sedište ove privredno uspešne firme koja je do sada imala više bezuspešnih pokušaja prodaje.

Ukupna površina je oko 2.300 kvadrata, a reč je o ukupno trinaest zgrada ovog štamparskog preduzeća, dva magacina, kotlarnici, portirnici i pomoćnoj zgradi.

Preduzeće se nalazi u stečaju punih trinaest godina, a za to vreme rasprodate su samo štamparske mašine, dok su objekti prepušteni propadanju, pa najveću vrednost predstavlja zemljište.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari