Ministar privrede Saša Radulović podnosi ostavku zbog zaustavljanja reformi, potvrđeno je FoNetu u Ministarstvu privrede.Kako se saznaje u Ministarstvu, razlog za ovu Radulovićevu odluku je nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi.

Ukoliko Vlada Srbije u ovom trenutku odustaneod reformi, ja nemam šta da tražim u takvoj vladi, rekao je Radulović prenekoliko dana u intervjuu za Danas. „U nju sam ušao jer sam duboko uveren da supromene nužne odmah, a ne za dva, tri meseca. Ne želim da verujem da smokrenuli u ove reforme samo radi marketinga. Želim da verujem da smo zaistaozbiljno krenuli u reforme“, rekao je ministar privrede Saša Radulović urazgovoru sa novinarima Ekonomske rubrike Danasa.

On je naglasio da se sada čuju i glasovi da izprocedure treba povući već usvojene predloge zakona o privatizaciji i ostečaju, pa bi ukupna situacija mogla da se protumači da se partije pripremajuza izbore i da se odustaje od reformi koje su obećali. Radulović je dodao dadomaćim političarima malo znači podrška međunarodnih finansijskih institucijareformama koje je najavilo Ministarstvo privrede, jer one zadiru u statusprivilegovanih kategorija zaposlenih iz kojih se crpu glasovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari