Srbija na godišnjem nivou dobija oko 200 miliona evra iz fondova EU

Ostavite komentar


  1. To su cinjenice. EU je nas najznacajniji ekonomski oslonac i to stalno treba isticati u javnosti. Medjutim, zastoj u pregovorima sa Pristinom je doveo do zastoja u evrointegracijama, a u EU verovatno ne gledaju blagonaklono na koketiranje sa Rusijom i Kinom. Predstoji nam da se opredelimo, ili cemo uskladiti spoljnu politiku sa EU ili ce nam ekonomska podrska biti smanjena. Sa svim mogucim posledicama za ekonomiju Srbije..

    1. Posledice po ekonomiju Srbije…hahaha…ma sta nam naprica…’ajde mazni vec taj sendvic, prijatno.

    2. Trgovina se odvija sa svim zemljama u Evropi pojedinacno a ne pausalno sa EU kako se to pausalno predstavlja i odvjace se nevezano za to da li cemo ikad biti clan ili ne prosto jer su to zemlje u nasem okruzenju.
      Drugo steta od jednostranog ukidanja carina prema EU je mnogo veca od bilo kakvih sredstava koje dobijamo ali to se naravno nigde ne spominje iz politickih razloga. Razlog je taj sto je EU postala ideoloska opsesija i kvisko svake vlasti umesto da se vodi trezvena debata o koristima i steto koje sadasnji beskonacni proces pridruzivanja donosi.

      1. Ova botoksirana bivsa
        radikalka bi samo trebala da izadje u javnost i objasni
        gradjanima kako i gde se trosi ovaj novac?
        Sudeci po brzini otvaranja i zatvaranja poglavlja necemo postati clanica EU
        ni u narednih 30 godina a to
        ovoj vlasti kao i predhodnim vlastima savrseno odgovara!

  2. To je stvarno puno para samo gde su ,mislim koji značajni projekti su njima pokrenuti ili da je sreće završeni.Lično ne verujem da danas ima nekog ko je spremanda da toliki novac.A i ako ima to sigurno nije družina iz Brisela.Tako ako neko hoće da se ovim pričama veruje izvolite tačne podatke jer ovako se izaziva sumnja daje to ipak nečim plaćeno i da to nije baš tako.

  3. Stvarno tuzno moralo bi da si bez mozga da prihvatisovu vest kao dobru.Alo bre NATO napravio stetu Srbiji preko 100 milijardi dolara minimum a sad daje 200 milioma za investicije.Alo ukljucite malo mozak ne brukajte se vise aman..

  4. Gde su?U cijim dzepovima zavrsavaju?Zasto nije transparentno videti gde svaki euro odlazi?Dno drzava.

  5. Bre, kad ce da nam stigne 200 mil evra od nase macehe Rusije?
    Bre, Irineju cekamo tvoj rusko-pravoslavni blagoslov za nasu otadzbinu!

  6. A koliko dobijamo ,godisnje, pomoci ( u stotinama miliona evra) od brace Rusa? Molim da nam date pribliznu cifru. S obzirom da ih mnogo vise volimo od odvratne Evrope, mora da su u pitanju bar dve milijarde evrica?

  7. Vucicu, Vucicu,Gde su ( od 2012)milijarda i po evrova? Tetka pojela, maca pojela, braca pojela? AL CES NADRLJATI, NI BOG TE NECE SPASITI!!!

  8. Prljavi evropski novac. To sve hitno vratiti. Okrenuti se majci Rusji i velikoj Kini, traziti da nam oni daju na poklon godisnje bar po pola milijarde, imaju, oni su velesile i jaci su od Evrope i Amerije zajedno! Ziveo Istok!

  9. … ne dovodite ovo u vezu sa štetom od bombardovanja jer oni nemaju griže saveti po tom pitanju, ovo je pomoć ko što crveni krst ima besplatne obroke za socijalno ugrožene ….

  10. Dovoljno para od EU za bahanalije, pijančenja, ždranja i za „politički turizam“ članova Vlade i viđenih ličnosti iz reda esenesovaca, julovaca i dačićevca. Dobro, pa valjda oni ne proćerdaju baš sve od tih 200 miliona, nešto, alavi kakvi su, strpaju sebi u džepove, u vinske podrume ili na račune stranih banaka. Da se nađe po koja parica kada ih Srbi najure iz vlasti. Na kraju i neverovatno „važna“ poseta onog mud .nje Dačića Malidivima je politički veoma važna. Čuj, malo li je jer su pružili „podršku suverenitetu i integritetu Srbije“! Čik da nam sada neko nešto učini po pitanju Srpskog Kosmeta. Dićiće se naravno u našu korist i kuka i motika važnih afričkih i drugih državica i država koje najveći broj stanovnika EU ne zna ni gde su ni šta su ni da ih pokažu na geografskoj karti sveta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.