Pojedini direktori javnih preduzeća koji nisu opravdali očekivanja biće smenjeni – najavio je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić, ocenivši da će to biti znak odlučnosti države da sprovede reforme. Vučić je, na sednici Vlade kojoj su prisustvovali i direktori svih javnih preduzeća, rekao i da će za one rukovodioce čija su preduzeća poslovala u plusu u 2016. biti „podignuta lestvica“.

Premijer je pojedine kadrovske promene najavio već za danas, dodavši da će u narednoj godini gubitaši morati manje da gube, a profitabilna preduzeća više da zarađuju. Iako nije govorio o konkretnim imenima koja će biti promenjena, Vučić je kao primer izdvojio Železnice Srbije i RTB Bor, rekavši da te firme nisu učinile ništa da smanje svoje gubitke, a da je prvo preduzeće u ogromnom dugu, a drugo ima ogromne plate i troškove.

„Šta vi radite, šta će mi takvi direktori kad nisu u stanju ništa da urade?“, rekao je Vučić. On je još istakao da je „sit tih trikova i prevara“, govoreći o podeli paketića deci zaposlenih u javnom sektoru i 13. plate, što je nazvao „kupovinom naklonosti zaposlenih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari