​Novi početak za Balkan

Ostavite komentar


  1. @“pokušava da reformira a time i demokratizuje države,“
    -tj,da ih kolonizuje.
    Cisto da stvari nazovemo pravim imenom

    1. Prvo se desio „presedan“ sa Srbijom, potom je presedan postao pravilo, koje se preselilo sa Balkana u Irak, Afganistan, Libiju i Siriju gde se američka „demokratizacija“ za trenutak zaustavila. Došao je Tramp koji, ne shvata da je glavni izvozni artikl SAD , rat, destrukcija i razaranje. Neverovatno je za američkog predsednika ali, još uvek, nije poveo nijedan rat. Od te „demokratizacije“, koju pominje ovaj čovek, imamo desetine miliona pauperizovanih ljudi, kojima su nepovratno uništeni habitati. Milioni tih „oslobodjenih“ srećnika juri na vrata Evrope. Neki nikako da shvate o čemu se radi. U Srbiji još uvek postoje oni koji čekaju milijarde od isporuke Miloševića i Karadžiča?!

  2. Neka urade sve što mora samo da se uvede pravna država.
    Nema čovek ništa od nacionalnog ponosa čak ni od nezavisnosti ukoliko mu se čini nepravda i pljačka od lokalnih moćnika umesto nekih udaljenih

  3. Da sumiramo, sve ono sto je bilo pogresno u politici na Balkanu i sto je dovelo do ovakve situacije treba nastaviti, samo intenzivnije i sa dodatnim forsiranjem NVO-a i sa pojacanim ispiranjem mozga Srbima. Kakav genije. A da nije problem u tim ciljevima koji se uporno pokusavaju nametnuti na Balkanu kao sto je albanska tvorevina na Kosovu, unitarna BiH, etnicki cista Hrvatska i amnestiranje Hrvatske zbog zlocina, pretvaranje Crne Gore u anti-srpsku Milogoriju i generalno slabljenje Srbije, podela Makedonije po etnickoj liniji i prepustanje albanskoj kontroli?

  4. I sta bi mi obicni smrtnici trebalo uraditi ili misljiti kad Evropa savrseno zna sta se desava na Zapadnom Balkanu,cak sto vise finansira to stanje svojim parama.Ubedjen da Evropa nema skrivene namere,(nije joj uspelo vise puta) jedina opcija ostaje da je EU takva ogromna organizacija da ne moze da se nosi sama sa sobom, a kamo li sa razjedinjenim Zapadnim Balkanom.EU mora da resi Oazu(ZB )radi svojih interesa i dok se ne nadje jedan takav politicar u Francuskoj ili Nemackoj,ostaje stanje koje ovaj uvazeni profesor uslikao.

  5. Евидентни им је прерано срушен берлински зид. Овај је типичан примерак грешке. Надамо се скором враћању истог јер ништа нису научили.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Napeta rasprava u Skupštini o novoj vladi: Posle incidenta Novakoviću izrečena mera udaljena sa sednice, on ostao u sali (FOTO/VIDEO) 7

UŽIVO: Napeta rasprava u Skupštini o novoj vladi: Posle incidenta Novakoviću izrečena mera udaljena sa sednice, on ostao u sali (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.