Albanci sa juga Srbije na društenim mrežama izražavaju nezadovoljstvo stavom ambasadora SAD Hila 1Foto: Driton Bilali/ FB

Iako to zvaničnim protokolom nije bilo najavljeno ambasador SAD Kristofer Hil tokom prvog dana svoje posete jugu Srbije imao je sastanak i sa Narodnim poslanikom i iliderom Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipom Kamberijem.

Tokom popodneva, Kamberi je bio nedostupan za komentar o razgovorima koje je imao sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom, koji se nalazi u zvaničnoj trodnevnoj poseti Bujanovcu, Preševu i Vranju.

Uz fotografije koje je na FB stranici objavio Driton Bilali, član PDD, vidi se ambasador Hil i poslanik Kamberi.

Nakon objavljivanja ovih fotografija na FB stranici Bilalija pojavilo se više negativnih komentara na račun ambasadora SAD u Srbiji, nakon njegov negativnog stava o zahtevu „albanske nacionalne zajednice za reciprocitetnim stavom SAD za ista prava kao što to predvidja briselski Sporazum za Srbe na severu Kosova i Metohije“.

Ambasador SAD Kristofer Hil, svoju trodnevnu posetu jugu Srbije nastavlja obilaskom Opštine Preševo i razgovorima sa čelnikom lokalne samouprave Šćiprimom Arifijem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari