Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zabranile prelet aviona Lavrovu uoči posete Srbiji, Vučić se sastaje sa ambasadorom 1foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT / POOL

Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zabranile su prelet aviona kojim je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov trebalo sutra da doputuje u posetu Beogradu, potvrdili su Danasu nezvanični izvori iz državnog vrha.

Istovremeno, iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića stigla je najava da se sutra u 10 časova pre podne sastaje sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako je ranije najavljeno, šef ruskog ministarstva spoljnih poslova treba da 6. i 7. juna poseti Republiku Srbiju. Planirani su sastanci sa predsednikom te zemlje, ministrom spoljnih poslova, predsednikom Narodne skupštine i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija oko dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd „izuzetno komplikovana“ i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Zaista je neverovatno da je situacija u Evropi i u svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima, kao što je logistika oko putovanja jednog ministra inostranih poslova od koje zavisi da li će doći ili ne“, rekla je Brnabić za televiziju Pink i dodala da su u pitanju problemi sa „preletima“.

Pre dva dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je poseta ruskog ministra Sergeja Lavrova već zakazana, te da je ishod posete neizvestan dok se ona ne odigra.

„Moguće je da sve bude u redu, a moguće i da ne bude. Da li je zakazano sve, zakazano je sve. I kad će se sastati sa Selakovićem, gde sam ja na večeri, gde je poseta groblju“, kazao je Vučić.

Dodao je i to da ne isključuje da poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu može da ugrozi posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Vučić sutra na RTS i poseti Lavrova

Poseta ruskog šefa diplomatije Beogradu Sergeja Lavrova, koja je planirana za sutra je neizvesna, nezvanično saznaje RTS. O tome će sutra u Dnevniku u 19.30 govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari