Diplomate: „Putin stišao Vučića“

Diplomatski izvori o razgovoru predsednika Rusije i Srbije juče u Moskvi

Ostavite komentar


  1. Ma, ako ne bude mogao doći za tvoj rođendan doći će za tvoju ovogodišnju inauguraciju!

  2. „Vladimir Putin bio je znatno sažetiji u izjavama. Pored poruke da je „neophodno da razgovaramo o situaciji na Balkanu“, on se složio sa Vučićem da raste nivo robne razmene između dveju država, kao i nivo ruskih investicija u privredu Srbije.“ Ovime se jasno daje do znanja da SVE sto je AV sinoc izgovorio NIJE TACNO. „Komersant“ pise da su razgovarali „nesto preko sat vremena“, znaci i to o „dva sata razgovora“ nije tacno. Sto rece neko nedavno: „Nas precednik je toliko produktivan, jednom zine, a triput slaze“. Tacno, da tacnije ne moze biti.

  3. Mislio sam da samo u Srbiji ima onih koji izvrcu istinu, ali koliko vidim ima toga i u Rusiji koji su protiv predsesdnika Putina. Najvaznije je da ono sto su se dvojica predsednika dogovorila da se to ispostuje za dobrobit Srbije.

  4. Samo nemoj slučajno da ga pitaš šta misli o tebi. Jer bi ti rekao: „Čuj dete, ako baš hočeš istinu, beži brže sa tog mesta dok si živ i zdrav. Ako si?. Sada si bogat i možež da kupiš njive, traktor se lako uči da upravljaš, a i ostale mašine za oranje, kopanje i berbu. Jer kaki si za to što sada radiš svi pametni znaju da za to nisi.“

  5. Vučić je glumac amater, a jedino u čemu je dobar je kontinuirana I neumorna proizvodnja neistina .

    Misli da će ovim performansima sa kremaljskim padišahom da uznemiri nekoga na Zapadu I da iskamči nekakve ustupke za sebe. Sastanak sa realnošću, kad god da sledi, mogao bi biti jako bolan.

  6. Ne znam šta Putin misli, kao što ne znam ni šta moj prvi komšija misli. Ali, neće Srbiju uzimati za ozbiljnu državu, ni Rusija, ni SAD, ni EU, ni Kina…, sve dotle dok se bavi retrogradnom politikom. Dok, primera radi, pored srpskih glavešina u javnim nastupima stoje prononsirani nacišovinisti i nacifašisti, jer time država demonstrira sopstvenu nedopravljenost. Uz Dodika, dok je obilazio spomen sobu „Kosmetske žrtve“ u Beogradu (dakle, u javnoj, službenoj prilici) je stajao i opskurni Miša Vacić. O „intelektualnim i misaonim“ dometima Miše Vacića se javnost osvedočila dok je davao intervju na TV N1. Možda taj opskurni karakrer naših glavešina imponuje delu javnosti, ali nas vuče i zavlači u memlu pseudotradicionalizma. Dodikova tirada o srpskom identitetu namerno promašuje pravi problem. Pravoslavlje, ćirilica…, sve je to u redu, ali kako zaboravi ovaj vajni vožd da pomene da je dobar deo naroda gladan, da više od polovine nacije živi u zoni siromaštva, da i obrazovani i neobrazovani beže iz njihove države glavom bez obzira, da nema lekova, a kada ih ima čovek nema para da ih plati, jer ih matrapazi švercuju i masno zarađuju na tuđoj nevolji… (to je i moje iskustvo). I svu ta nevolju su nam doneli baš ti dodici i slične glavonje. O tome raznorazni dodici nit zbore, nit romore. po mom mišljenju, patriotska borba za srpstvo na prvo mesto mora da stavi borbu za hleb nasušni na svakoj porodičnoj trpezi. To dodici, uz sazluženje raznih vacića, neće nikada ni hteti, ni umeti, ni moći da priušte narodu. E. Bardžis je tačno primetio u svom romanu „1984“: „Čovek koji se najeo mesa ne haje za oglodane kosti političke doktrine. Fanatična odanost vladajućoj partiji lakše se stiče među materijalno bangavima. Na kraju, odanost i nekadanji patriotizam najlakše se održavaju kada je neprijatelj kobajagi pred vratima.“

  7. Videćemo koliko će put-in-ove „packe“ delovati na Aleka i njegovu politiku prema Kosovu(njegovu a ne srpsku koju bi trebala da vodi A.Brnabić!). Prvo bi trebao da zauzda zapaljivu retoriku svojih jurišnika i poltrona poput Brnabićke,Dačića,Vulina,Đurića,Stefanovića…Dobro je za sve što je doživeo takav tretman u Moskvi(nema zajedničkog saopštenja),valjda će se malo „ohladiti“, a ne podgrevati situaciju na dnevnom nivou i svesno lagati javnost kao da je infantilno ! Još samo ovo: Na Gazivodama nije bilo ROSU pripadnika,a kosovski Predsednik može da poseti bilo koji deo Kosova-KFOR.Kafu i rakijicu je popio u kafani čiji je vlasnik Srbin,lično ga poslužio.

Ostavite komentar


Politika

Eventualni prijem Kosova u Savet Evrope "posvađao" predsednike komisija za nestale iz Prištine i Beograda 10

Eventualni prijem Kosova u Savet Evrope „posvađao“ predsednike komisija za nestale iz Prištine i Beograda

Predsednik kosovske komisije za nestale Andin Hoti izjavio je da će članstvo u Savetu Evrope (SE) otvoriti put Kosovu da tuži Srbiju za počinjene zločine. Na to je dobio odgovor od predsednik Komisije za nestala lica Srbije Veljka Odalovića koji je izjavio je da bi njegov kolega iz Prištine trebalo da se, umesto visokom politikom, više bavi potragom za nestalim osobama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.