Hladni rat oko Trepče

Ostavite komentar


  1. Stav Srbije se nece promeniti nikada prema Kosmetu i to znaju i sami albanci. Ovo sto su uradili nije po zakonu i mislim da im to i nece proci pred medjunarodnom zajednicom.

  2. Stav Srbije prema Kosovu se neće nikada promeniti,Kosovo je sastavni deo Srbije,tako je bilo,tako će i ostati.

  3. To je laička reč-hladni rat- mnogo više je to, oko sveukupne srpske imovine na KIm, i privatne uzurpirane i postojeće, zbog SPC svojine, zbog telekomunikacija, elektropostrojenja, Gazivoda, Trepče, puteva, to je prividan sukob Prištine i Beograda a suštinski je sukob SAD =NATO= EU i Beograda.

  4. Odluka Prištine nema apsolutno nikakvog pravnog efekta, zato i možemo da je poništimo.

  5. Priština uporno pokušava na o-ruk da prevesla Beograd i da izbegne pregovore.Ni oni nisu svesni u šta su se uvalili ali verovatno po nečijem nagovoru.

  6. Mislio sam da im je Bajden dao pozitivne smernice za pregovore ali ispade da im je dao vetar u leđa.

  7. Kosovski Albanci se ponašaju tako da ne poštuju ni malo interese srpskog naroda na KiM, a to tako ne može.

  8. Kako god, od Trepče Srbija neće odustati, uložiće se svi politički i pravni potezi za njeno očuvanje u našem vlasništvu.

  9. Kuči koji si ti faktor kad možeš da kažeš da "Vlada Srbije nema pravnog efekta"???

  10. Srbija nece odustati od namera da zastiti svoje interese i imovinsko-pravne odnose na teritoriji Kosova. Pristina mora da prihvati odluku Beograda o ponistenju kosovskih akata.

  11. Vlade Srbije o poništavanju zakona koji je donela skupština Kosova, na reči patrijarha Irineja o nasilnom otimanju i Kosova i na odluku dvojice potpredsednika Vlade Kosova da otkažu učešće na bezbednosnom forumu u Beogradu.Srbija je na pravom putu razvoja i npretka.

  12. Niko nece priznati nijedan jednostrani akt Pristine , dogovor prvo na svaku temu pa se mogu pisati zakoni bilo kakvi.

  13. Srbija nema razloga ratuje jer je Trepča naša vlasništvo i po zakonu je tako, drugo je to što Priština pokušava da je na silu otme pri tom krši i zakon i sporazum.

  14. Naša država nije neko ko je sklon ratovima, mi samo želimo da zaštitimo našu imovinu, ako to ne uspemo razgovorom, primenićemo pravne mere kako bi problem bio rešen.

  15. Ne smemo da dozvolimo da se oduzima nasa imovina i siguran sam da ce Trepca ostati u nasem vlasnistvu.

  16. Ne težimo ka ratovima, već gledamo da probleme rešavamo mirnim putem kroz razgovor, dogovor, ali neki ni to ne mogu da ispoštuju.

  17. Mi smo uvek za mir, jer verujemo da se razgovorom sve može rešiti, ukoliko se neki ne slažu sa nama po tom pitanju, uvek postoji i pravni put kojim se problemi mogu rešiti.

  18. Nisu valjda mislili da ce Srbija da im isporuci Trepcu Sever? Imamo pravo da potrazujemo nasu imovinu.

  19. Ne bih rekao da je ovo hladni rat, nego pokusaj otimacine i prirodnih bogatstava srpskog naroda,od strane onih koji nisu ulozili ama bas nista, ni kap znoja a uzeli bi nam to sto su stvarale generacije ispred nas.Zato je sasvim normalno da svoju tesko stecenu imovinu branimo svim dozvoljenim sredstvima..

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.