Građani Niša još ne znaju rezultate izbora u svom gradu, GIK se sastaje večeras 1Osnovna škola Miroslav Antić u Nišu: Foto Z. Miladinović/ Danas

Gradska izborna komisija u Nišu još nije objavila podatke o izlaznosti građana na predsedničkim i parlamentarnim izborima, kao ni rezultate tih izbora.

Kako saznajemo, večeras će biti održan sastanak GIK-a, posle kojeg bi “ovakvi podaci trebalo da budu saopšteni”.

Mobilni telefon predsednice GIK Danijele Milićević je isključen, a drugi članovi GIK-a se ili nisu javljali ili su kazali da je Milićević ”jedina nadležna da daje takve izjave medijima”.

GIK je poslednji podatak saopštila sinoć, a odnosio se na izlaznost građana u Nišu.

Prema navodima GIK, do 18 časova izašlo je 53,8 odsto upisanih birača.

Ovakva izlaznost veća je od uobičajene, koja je, recimo, na poslednjim izborima 2020. godine iznosila nešto manje od 45 odsto.

Prema podacima izbornog štaba koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, koji je obradio 78 odsto biračkih mesta, izlaznost u Nišu iznosi oko 60 odsto.

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić u Nišu je osvojio 51,5 odsto glasova, a Zdravko Ponoš 22 odsto.

Koalicija oko Srpske napredne stranke dobila je oko 37 odsto glasova, a drugoplasirana koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije- nešto više od 16 odsto, naveli su u ovom izbornom štabu.

Prema podacima Socijalističke partije Srbije, izlaznost u Nišu je bila 61,40 odsto, a ta stranka je “osvojila čak 7.000 glasova više nego na prehodnom izbornom odmeravanju”.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je i članica predsedništva SNS-a, objavila je na zvaničnoj Fejbuk stranici da su “Nišlije glasale za predsednika Aleksandra Vučića, koji je garant stabilne i nezavisne Srbije”.

Biračka mesta zatvorena su sinoć u 20 časova.

Na 176 biračkih mesta u Nišu pravo glasa imalo je 229.676 upisanih birača.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari