Liga socijaldemokrata Vojvodine nazvala je „sramnom“ izjavu zamenika predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića da ocena predsednika LSV Nenada Čanka, da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju, predstavlja „fašizam“.


„Posebno je poražavajuće da izbeglice na ovakav način, od nepostojećih napada, brani upravo Vučić koji je zajedno sa svojim dugogodišnjim šefom i uzorom Vojislavom Šešeljom bio nosilac politike Karlovac – Karlobag – Ogulin – Virovitica, koja je i dovela do toga da ti ljudi budu primorani da napuste svoje domove. Ujedno, zbog te politike i Vojvodinu je napustio veliki broj izbeglica i zato se Vučićevom dugogodišnjem šefu trenutno sudi u Hagu“, saopštila je juče portparolka Lige Aleksandra Jerkov.

LSV podseća da je Vučić, kao visoki funkcioner radikala, 2007. na zgradi RTV B92 lepio nalepnice „Bulevar Ratka Mladića“, a za govornicom Skupštine Srbije pokazao plakat na kojem piše „Sigurna kuća za Ratka Mladića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari