Vojislav Mihailovićfoto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je zalaganje Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) da se zaustave projekti rušenja Generalštaba i Beogradskog sajma ojačao napore da se spreči devastacija Beograda i poniženje Beograđana.

Iz ovog pokreta su zahvalili akademicima na javnoj reakciji kojom su se pridružili naporima stručne javnosti i opozicionih stranaka.

„Potpuno su u pravu srpski akademici kada tvrde da je očuvanje Generalštaba i obližnjeg prvog administrativnog i vojnog centra od Turaka oslobođene Srbije u ulici kneza Miloša pitanje samopoštovanja, etičkih principa i normi“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Dodao je da jedino ljudi bez samopoštovanja kojima je profit najviši princip mogu da prihvate da se Generalštab srušen tokom rata za odbranu Кosova i Metohije i prvi državni centar Srbije pretvore u kompleks hotela, kockarnica i salona za masažu.

„Takvo ponižinje je nedopustivo i ohrabruje što se i SANU pridružila naporima da se ono spreči“, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari