Privrednik napao predsednicu opštine Beočin 1foto:Foto: Screenshot (YouTube/Color media communications

Predsednica Opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić napadnuta je u sredu oko 18 časova, u piceriji „Bolero“ u Beočinu, ali, srećom, nije zadobila fizičke povrede.

Ona je sedela u kafiću sa saradnikom N. P., a na njih je nasrnuo Z.R. privrednik iz opštine Beočin, usled čega je ona pala sa stolice. Napadač je zatim flašom u glavu udario N.P. koji je pokušao da zaštiti predsednicu i zadobio ozbiljnu povredu glave.

Opštinska uprava Beočin i predsednica Opštine Mirjana Malešević Milkić u saopštenju su najoštrije osudili bilo kakav vid nasilja, a posebno fizičko nasilje i zatražili od istražnih organa i državnih institucija da reaguju i najoštrije kazne počinioca.

Predsednica Malešević Milkić juče je u policiji dala izjavu o tom incidentu, pa nismo uspeli da zabeležimo njeno viđenje ovog nemilog događaja. Njen saradnik zadobio je povrede glave.

 

Prema njenoj izjavi za portal 021, Z. R. Ih je napao zbog toga što mu je bio isključen gas, iako predsednica opštine nema veze sa tim .Napadač je, kako saznajemo, direktor firme „Darzal komerc doo“, ali njegovu izjavu o tom događaju nismo mogli da dobijemo, jer, kako je rečeno, nije bio u kancelariji, ali će na posu biti u petak.

„Sedela sam sa kolegom i vodila normalan razgovor, a onda je čovek prišao i počeo da vređa, da bi posle toga razbio kolegi glavu, dok je mene gurnuo sa stolice i udarila sam glavom o pod. Nakon toga su prišli naši prijatelji koji su se nalazili u blizini i pomogli nam. Sve je to krenulo nakon što se čovek žalio da smo mi isključili gas u njegovoj firmi. Nisam ozbiljnije povređena ali sam uznemirena, moj kolega je završio u Urgentnom centru i dobio nekoliko šavova“, kazala je Malešević Milkić za 021.

Malešević Milkić pretpostavlja da isključenje gasa nije pravi povod za napad, jer se time predsednik opštine ni ne bavi.

„Često doživljavam ovakve situacije, suočavam i sa fizičkim i sa verbalnim napadima. Pretpostavljam da je to neka mržnja i revolt koji su prisutni još od predizborne kampanje“, kazala je predsednica opštine Beočin.

U Beočinu na vlasti je SPS, koja je na prošlogodišnjih lokalnim izborima dobila jednog odbornika više od SNS i formirala je lokalnu vlast, koja je odolela svim pritiscima naprednjaka. Istraga će pokazati da li u ovom događaju ima političkih motiva ili je u pitanju nešto drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari