Vučić o planu za povećanje plata u narednoj godini i izveštaju Evropske komisije: Važno da se vidi napredak 1Foto: printscreen / TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izveštaj Evropske komiisije, rekao je za TV Prva da je važno da se vidi napredak u medijskim slobodama.

„Važno je da idemo napred na evropskom putu, ali da umemo da čuvamo i sačuvamo naše državne i nacionalne interese“, poručio je.

Kaže da su mu važniji ekonomski aspekti, te da je radostan zbog smanjenja inflacije, kao i da će pokušati da smanje inflaciju na sedam odsto.

Rekao je da ljudima niko ne nudi da jedu parizer, govoreći o kritikama akcije „Bolja cena“, odnosno da je nudio i hleb i jogurt.

Očekuje dalja smanjenja cene naftnih derivata.

U narednih mesec i po dana izaći će sa planom za narednu godinu, najavio je, kako bi građani znali kolike će plate biti povećane, ali i kolike će biti minimalne zarade i dvokratne novčane pomoći na početku godine.

Rekao je da Srbija ne treba da beži od svog komšiluka jer je tu, smatra, budućnost mnogo više nego u nekim zemljama EU, odnosno da će biti „motor razvoja“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari