Vučić: Odnos Srba i Albanaca 80 odsto naših političkih problema

Ostavite komentar


  1. Ako sam ja dobro razumeo – s jedne strane imamo nezavisno Kosovo, a kompromis se sastoji u tome da mi, tj. druga strana, priznamo da je tome tako?

  2. Dok je narod zahvaljujuci ovom rezimu,gladovao,zbog sankcija velika preduzeca propadala,cak su smislili Dafinu i Jezdu,da poslednji dinar izvuku od naroda,opljackali deviznu stednju,stotine hiljada svih narodnosti na najsuroviji nacin izgubilo zivote,Vucic je bio najglasniji ratni huskac,a za to vreme Vucici sticu nekoliko stanova,kucu na pasnjaku Jajinci.Danas je ista situacija,okruzio se lopovima i ratnim profiterima,narod deli na izdajnike,a"patrijote"huska na mrznju,a za to vremeVucici opet od gladnog naroda uvecavaju svoje bogatstvo.On namerno hoce da ojadi ovo malo sto je ostalo,Kolubaru,Bor.Namensku,da bi posle napadao sledecu vlast.Iza njih je ostala pustos 2000,a sada ce biti jos gore iskusniji su.

  3. Pravo zboris Vucicu , Udaj cerku za albanca kao sto to radise Srpski kraljevi i rersio si prblem sa Albancima. zns istoriju kako to ide.

  4. Nažalost surova realnost nas je pritisla da priznamo kako moramo da sa albancima pravimo kompromise.Sve ove godine nismo želeli da sagledamo i priznamo da imamo problem u tim odnosima i sada smo saterani u ćošak i moramo to da rešimo.Bolno ili ne rešenje mora doći.

  5. Pregovori sa Albancima traju i trajaće,situacija je nasleđena od 1918.godine,imate 1.000.000. ljudi koji vas mrzi,ne poštuje,druge su vere,mnogo razlika. Sa druge strane imate Preševo,Bujanovac,i Medveđu, veliku teritoriju koju zauzimaju te tri opštine,koje takođe imaju većinsko Albansko stanovništvo,to su takođe najnerazvijenije opštine,i najsiromašnije.Treba pregovarati,ali o čemu ? Konsenzus o čemu ? Sve su uzeli,priznati su od strane 80 država članica U.N. Imaju svoj Ustav,svoje granice,isterali su sve Srbe,porušiše manastire,dogovor o čemu ? Kosovo,Albanij,i Avganistan su najveći proizvođači i distributeri marihuane i opijuma,otvoreno se priča da narko karteli imaju podršku nekih članova svoje vlade,korupcija na Kosovu je na tako visokom stepenu,da je ne merljiva.O čemu da se dogovaramo ? Ostaci post komunističkog sistema upravljanja državom i dalje su snažni i na Kosovu i u Srbiji. Nikad nije kasno za pregovore,razgovore,i ne treba ih vremenski ograničavati ali za dogovor je i suviše rano.Amerika je želela i ostvarila ono što je htela,da ima politički razlog i sigurno vojno uporište za narednih 70 godina u evropi i motiv evropskih država da plaćaju članstvo u NATO alijansu ,kao jedini i nezamenjivi sistem zajedničke odbrane.

  6. Ja bogme imam hrabrosti da se pogledam u oci u svako doba dana i noci. Nisam nikada imao napade ratnohusackih poklica kod seselja, nisam bio ministar protiv informisanja kod Milosevica, niti sam spavao na patosu u Briselu. Vi niste ni do sada pozivali opozicione perlamentarne stranke na unutrasnje, sposljasnje niti pobocne dijaloge. Takoreci niste imali nameru za bilo kakvim dijalogom dok ste potpisivali u Briselu i pismeno i "usmeno" sto rekoste onomad za duge cevi PK na severu Kosova. Ako ste iskreno za dijaloge, u sta sumnjam do kraja, onda dajte da se oni obave javno uz direktne prenose na RTS-u tzv. javnom servisu gradjana. Bez Maje Gojkovic, Martinovica,bez Risticevica i ostalih partijskih provokatora. Razume se, ne zaboravite ni slucajno da u "dijalog" ukljucite i borce, narodne heroje sa Kosara. Eto samo to.

  7. Neće biti Vučiću. Stvari stoje ovako: 100% problema je napravila nekadašnja i sadašnja crveno-crna koalicija (gde si ti bio jedan od najgrlatijih ratnih huščakača, a sada jedan od najcrnjih propagatora krvave kapitalističke eksploatacije). Naravno, u toj lošoj nameri tvoje političke grupacije vam je svesrdno pomagala DS (istom ideologijom). Ne bacaj prašinu u oči narodu više. Nisu Albanci napavili pomor u Srbiji, već ste Srbiju urnisali ti i tvoji podrepaši. I opet skrećeš pažnju sa pravih i najtežih problema koje svakodnevno prave tvoji zmećari diljem Srbije (stvarna nezaposlenost, kao državni projekat održavanja rezervne armije rada, kao jakog ucenjivačkog kapaciteta, a ne lažna zaposlenost prema propagandnoj statistici; korupcija na sve strane; parijsko uzapošljavanje; državni plan proterivanja inteligencije iz Srbije uspešno realizuje tvoja partija, t.j. proterivanje konkurencije lažnoj i nesposobnoj esenesovskoj "inteligenciji"… ima još mnogo toga nečasnog). Nije Kosovo problem. Problem je mučan život u zemlji sa najnižim platama u Evropi. U polovini afričkih zemalja je prosečna plata veća no u Srbiji. Uništio si Vučiću, zajedno sa tvojim gazdama i podrepašima onaj standard koji je imala Jugoslavija (i to u krizi). Za još pola veka nećemo moći da dobacimo do kriznog standarda jugoslovenskog iz 1986. E, moj bato. Pokrij se ušima i ćuti, da ti se pokoljenja sutra ne smeju. Ako ti vlast nije potpuno premrežila očinji vid ispraznim slikama "stvarnosti" u koju "veriješ" ili veruješ – svejeno je.

  8. Овакав ће бити предлог моћника !?
    Северно од Ибра (Ибарски Колашин, на који Србија по међународном праву има право) са већинским српским становништвом припаја се Србији.
    Прешевска долина остаје у Србији као накнада за 250000 Срба исељених по отцепљењу КиМ, и који се никада неће вратити на своја огњишта су компензација за прешево). Албанци који хоће да буду лојални Србији остају, они који неће одлазе где хоће из новчану надокнаду УН-а.
    Нико није победник , нико није губитник. Та верзија кружи по кулоарима политичких позорница.
    Свака друга верзија је још гора како време протиче губе обе стране и исцрпљују се у неђусобном мрцварењу.

  9. Po statutu EU,problemi sa komšijama se ne mogu uneti u EU!-AV želi po svaku cenu, da za njegovog carovanja Srbija okrene leđa Rusiji,pa narodu prebacuje loptu,e da ga ne bi stigla srpska kletva "Ko priznao Kosovo,ne imao od srpca poroda!"

Ostavite komentar


Politika

Šta je ambasador Izraela izjavio o Rezoluciji o Srebrenici? 9

Šta je ambasador Izraela izjavio o Rezoluciji o Srebrenici?

Izrael nikada nije prihvatio da se zločin u Srebrenici nazove genocidom, te da rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ne nosi pozitivnu poruku ili ideju da Bosna i Hercegovina treba da ostane ujedinjena država, rekao je u intervjuu za Sputnjik na srpskom ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.