Vučić Putinu čestitao rođendan 1Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT (arhivska fotografija)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru čestitao rođendan predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i, uz „dobro zdravlje i srećan život“, poželeo mu da „nastavi da postiže uspehe na odgovornoj dužnosti predsednika i brani interese Rusije“.

Vučić je ruskom šefu države poručio kako „s radošću očekuje njegovu predstojeću posetu Srbiji“, a Putin je, zahvaljujući na rođendanskim čestitkama, još jednom potvrdio da će posetiti Srbiju, rečima: „Vidimo se u Srbiji, dragi prijatelju“, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Vučić je Putinu poželo i da „uz mnogo mudrosti, snage i volje, nastavi da postiže uspehe na odgovornoj dužnosti predsednika, brani interese Rusije i da bratski ruski narod vodi čvrsto utemeljenim putem napretka“.

Izražavajući „veliko poštovanje za posvećen rad predsednika Putina, zasnovan na jasnoj viziji i neizmernoj energiji, zahvaljujući kojem Rusija ostvaruje značajan uticaj na međunarodne odnose i čuva mir i stabilnost u svetu“, Vučić je naglasio kako je „Srbija privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija“.

„A Vi, poštovani predsedniče, zbog ličnog doprinosa jačanju veza naših dveju zemalja, uživate veliki ugled u Srbiji i istinsko poverenje srpskog naroda“, poručio je ruskom šefu države Aleksandar Vučić, zahvaljujući istovremeno na „srdačnom gostoprimstvu tokom nedavne posete Moskvi“.

„Veoma sam Vam zahvalan za pomoć Rusije u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa, koja se ogleda kroz aktivnu podršku u Ujedinjenim nacijama i svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet, kao i svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju“, prenosi Vučićevu poruku Putinu pres služba predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari