Zeleno-levi front: Život u Subotici je postao noćna mora 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Povodom novih oružanih sukoba u okolini Subotice, Zeleno-levi front (ZLF) Subotica saopštio je da je život u tom gradu postao noćna mora.

Kako su obrazložili, Subotičani su se jutros probudili u svojim hladnim domovima i još jednom bili svedoci oružanih sukoba i ubistava u tom gradu, zbog čega deo njih nije imao miran san, jer su tokom noći opet čuli rafalnu paljbu blizu njihovih domova.

Dodaju i da su Subotičani još uvek u šoku zbog stravičnog ubistva mladića posle kojeg, kako su naveli, MUP ni 12 dana kasnije nije zvanično objavio inicijale ubica, niti ih lišio slobode.

“Bes sugrađana/ki mora biti usmeren ka lokalnoj vlasti i policiji koji su još jednom pokazali nesposobnost, nekompetentnost i nemar ka poslu koji rade. Odgovornost i podnošenje ostavki im nisu na umu jer su svesni da će, čim izgube vlast, biti prvi uhapšeni za sve kriminalne radnje u kojima su učestvovali na ogromnu štetu sugrađana/ki. Jednostavno, problem naoružanih kriminalaca, tj. krijumčara ljudi se neće rešiti sve dok ova kriminalna i korumpirana vlast SNS ne izgubi moć”, smatraju u ZLF Subotica.

Prema njihovom mišljenju, SNS se, “baš kao i krijumčari ljudi, bogati na patnji ljudi, na hladnim stanovima, na nezavršenim a isplaćenim poslovima, na rasprodaji svega čega mogu da se dokopaju”.

“Puneći svoje kofere oni sve nas osuđuju na gori život. Oni su kriminalcima predali deo našeg grada i pokušavaju da po svaku cenu zadrže vlast, koristeći se nasiljem, ucenama i pretnjama. To je još jedna stvar u kojoj se ne razilikuju od kriminalaca u šumama. Sve dok ne rešimo problem korupcije koji izjeda naše društvo, krijumčari imaju jake saveznike u našim službama bezbednosti, lokalnoj vlasti i ljudima sličnim njima”, smatraju u ZLF Subotica.

Iz ove stranke još jednom apeluju na Subotičane da nikako ne izlaze u šumu samostalno, već da ostanu u svojim domovima i pozovu policiju.

“Dodatno, pozivamo sugrađane/ke da zapamte ovaj mučan osećaj u stomaku kao i da zapamte ove ljude i političke stranke koje su odgovorne za ovu noćnu moru. Vreme za promene je upravo sada, a sredinom decembra će svi građani/ke Srbije imati priliku da kazne neodgovornu, koruptivnu i kriminalnu vlast SNS koja nas je uvela u ovu noćnu moru i ne želi da je prekine”, zaključuju u ZLF Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari