Subotica

Udovičić: Obnovljen Gradski stadion u Subotici

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić posetio je danas renovirani Gradski stadion u Subotici, na kojem je postavljena atletska tartan staza, urađena borilišta za bacanja i skokove po standardima međunarodne atletske federacije, kao i obnovljen fudbalski teren sa pratećim sistemom navodnjavanja.

Teniski savez Srbije predstavio mlade asove

Teniska budućnost Srbije je velika, široka. Dokaz su mladi reprezentativci koji beleže vrhunske rezulate na evropskoj sceni, kao što to čine i seniori na svetskoj.

Mihajlović: Zajednički rad celog društva za bezbednost dece

Prevencija i edukacija roditelja i dece i zajednički rad celog društva su najvažniji da bi deca u Srbiji bila bezbedna, ocenila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na konferenciji Fondacije „Tijana Jurić“ posvećenu bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost“.

Mihajlović: Razmatra se inicijativa o uvođenju doživotne kazne

Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu Fondacije „Tijana Jurić“ o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije.

Filmski vodič od 20. do 26. septembra

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

Nagrada“Mali princ“: Dobitnici Dušan Pop Đurđev i Vjeslav Hejno

Dušan Pop Đurđev, naš poznati pisac za decu i mlade i dugogodišnji direktor Zmajevih dečjih igara, i Vjeslav Hejno, poljski profesor pozorišne umetnosti, glumac, reditelj, pedagog i publicista, ovogodišnji su dobitnici međunarodne Nagrade za životno delo ‘Mali princ’ za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Otvoreni univerzitet Subotica demantovao navode bivšeg direktora Slobodana Markovića

Otvoreni univerzitet sa žaljenjem konstatuje da je po drugi put u kratkom vremenskom roku prisiljen da izda javno saopštenje povodom navoda iznesenih od strane g. Markovića i saopštenja Komisije Ministarstva kulture i informisanja zadužene za ocenjivanje prijava u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umetnosti.

Otimanje jubilarne manifestacije

Međunarodni festival dečijih pozorišta u Subotici uoči jubilarnog 25. izdanja, koje bi trebalo da se održi od 16. do 21. septembra, ostao je najpre bez Saveta, a od prekjuče i bez direktora i selektora Festivala.

Fenomenalan uspeh fudbalerki kluba iz Subotice

Ako Crvena zvezda izvisi za mesto u fudbalskom krem društvu Srbija možda ni ove sezone neće imati svoj tim u muškoj Ligi šampiona, ali će je zato Spartak predstavljati u elitnom evropskom klupskom takmičenju za dame.

Zaplenjena 42 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Upravom carina na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, zaplenili su oko 42 kilograma marihuane i uhapsili D.S. (37) iz Kruševca, saopštio je danas MUP.

Brnabić: Vlada i predsednik tim, cilj EU

Vlada Srbije ostaje posvećena dijalogu sa kosovskim Albancima kao jedinom načinu dolaska do održivog kompromisa, a najvažniji spoljnopolitički cilj Srbije je punopravno članstvo u Evropskoj uniji, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na Paliću, podnoseći izveštaj o rezultatima jednogodišnjeg rada Vlade.

Prva Poslednja