Subotica

Filmski vodič od 20. do 26. septembra

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

Nagrada“Mali princ“: Dobitnici Dušan Pop Đurđev i Vjeslav Hejno

Dušan Pop Đurđev, naš poznati pisac za decu i mlade i dugogodišnji direktor Zmajevih dečjih igara, i Vjeslav Hejno, poljski profesor pozorišne umetnosti, glumac, reditelj, pedagog i publicista, ovogodišnji su dobitnici međunarodne Nagrade za životno delo ‘Mali princ’ za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Otvoreni univerzitet Subotica demantovao navode bivšeg direktora Slobodana Markovića

Otvoreni univerzitet sa žaljenjem konstatuje da je po drugi put u kratkom vremenskom roku prisiljen da izda javno saopštenje povodom navoda iznesenih od strane g. Markovića i saopštenja Komisije Ministarstva kulture i informisanja zadužene za ocenjivanje prijava u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umetnosti.

Otimanje jubilarne manifestacije

Međunarodni festival dečijih pozorišta u Subotici uoči jubilarnog 25. izdanja, koje bi trebalo da se održi od 16. do 21. septembra, ostao je najpre bez Saveta, a od prekjuče i bez direktora i selektora Festivala.

Fenomenalan uspeh fudbalerki kluba iz Subotice

Ako Crvena zvezda izvisi za mesto u fudbalskom krem društvu Srbija možda ni ove sezone neće imati svoj tim u muškoj Ligi šampiona, ali će je zato Spartak predstavljati u elitnom evropskom klupskom takmičenju za dame.

Zaplenjena 42 kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Upravom carina na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, zaplenili su oko 42 kilograma marihuane i uhapsili D.S. (37) iz Kruševca, saopštio je danas MUP.

Brnabić: Vlada i predsednik tim, cilj EU

Vlada Srbije ostaje posvećena dijalogu sa kosovskim Albancima kao jedinom načinu dolaska do održivog kompromisa, a najvažniji spoljnopolitički cilj Srbije je punopravno članstvo u Evropskoj uniji, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na Paliću, podnoseći izveštaj o rezultatima jednogodišnjeg rada Vlade.

Brnabić: U potpunosti sam zadovoljna radom Vlade

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nikada nije rekla da je nezadovoljna radom ministara, već da je govorila da se može raditi bolje, ali da je u trenutku kada postoji ofanziva o pitanju Kosova potrebno da Vlada pruži svu podršku predsedniku Republike.

Stefanović: Smanjena stopa kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je policija uspešnim radom uspela da smanji stopu kriminala, a ministar odbrane Aleksandar Vulin obećao je opremanje vojske do kraja godine, prilikom posete Subotici.

Lončar: Izdato 32 miliona elektronskih recepata

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas u Subotici da je izdavanje elektronskih recepata smanjilo gužve u domovima zdravlja i omogućilo lekarima da se više posvete pacijentima.

Brnabić: Srbija je na dobrom putu

Srbija je na dobrom putu i to pokazuje priliv direktnih stranih inveticija, izjavila je danas u Subotici predsednica Vlade Ana Brnabić, nakon što je u okviru obelezavanja godinu dana rada vlade posetila nemačku kompaniju „Norma grupa“.

Filmovi sa snažnom porukom

Program Eco Dox jubilarnog 25. Festivala evropskog filma Palić i ove godine predstaviće po izboru selektora Igora M. Toholja dokumentarne filmove sa snažnom porukom, saopštili su organizatori.

Prva Poslednja