Subotica

Praksa imenovanja jezika na Balkanu uvek je politička 1

Praksa imenovanja jezika na Balkanu uvek je politička

Odluka Skupštine Grada Subotice da se kao četvrti službeni jezik, pored srpskog, hrvatskog i mađarskog, uvede i bunjevački, ponovo je otvorila lingvističko, ali i osetljivo nacionalno i političko pitanje.

Zatvorenici u Subotici uz pesmu pravili zimnicu 4

Zatvorenici u Subotici uz pesmu pravili zimnicu

Dnevni list Vreme je na današnji dan pre 80 godina pisao o zatvorenicima koji obrađuju zemlju okružnog suda u Subotici, dok na isti dan list Pravda donosi nesvakidašnju priču o brodu koji je završio u trpezariji norveškog svetionika.

Kokan Mladenović: Verujem u individualnu pobunu 10

Kokan Mladenović: Verujem u individualnu pobunu

Ne verujem nijednoj političkoj stranci, ne verujem ni u kakve pokrete, ali verujem u individualnu pobunu, izjavio je Kokan Mladenović, reditelj predstave „Gustav je kriv za sve“, koja je u izvedbi subotičkog pozorišta „Kostolanji Deže“ izvedena na 65. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Svečano zatvoren 27. Festival evropskog filma Palić 11

Svečano zatvoren 27. Festival evropskog filma Palić

Svečanom ceremonijom dodele nagrada najboljim evropskim ostvarenjima i prikazivanjem filmova „So od suza“ francuskog reditelja Filipa Garela i rusko-srpske koprodukcije „Hotel Beograd” u režiji Konstantina Statskija van konkurencije večeras je zatvoren 27. Festival evropskog filma Palić.

Festival evropskog filma Palić od 12. do 18. septembra 12

Festival evropskog filma Palić od 12. do 18. septembra

Ovogodišnje, 27. izdanje Festivala evropskog filma Palić, biće održano u novom terminu od 12. do 18. septembra, u skladu sa merama Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa o organizaciji događaja u kulturi.

PrvaPoslednja