Subotica

Konstantinović je čovek pobune

Već po tradiciji, 27. mart u Subotici je dan Radomira Konstantinovića: ove godine, 91. godišnjica njegovog rođenja obeležena je ovde, u Gradskoj biblioteci, uručenjem nagrade koja nosi njegovo ime, i predstavljanjem prvog kola Sabranih dela.

„Ne znam koliko je izjava realna ali jeste opasna“

Vladajuća partija, Srpska napredna stranka, ima sve poluge vlasti, od lokala, preko pokrajine, do republike, policije, sudova, tajnih službi, da zaista može da prati i dobro zna građane koji protestuju protiv njih.

U „Suboticatransu“ vozači štrajkuju bolovanjem

Polovina vozača „Suboticatransa“, njih 73, zvanično je na bolovanju, a nezvanično u tihom štrajku zbog malih plata. Radnici su nezadovoljni platama i uslovima rada, dok poslovodstvo nije u mogućnosti da ih poveća s obzirom da su javno preduzeće u kojem su zarade zamrznute.

Udovičić: Obnovljen Gradski stadion u Subotici

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić posetio je danas renovirani Gradski stadion u Subotici, na kojem je postavljena atletska tartan staza, urađena borilišta za bacanja i skokove po standardima međunarodne atletske federacije, kao i obnovljen fudbalski teren sa pratećim sistemom navodnjavanja.

Teniski savez Srbije predstavio mlade asove

Teniska budućnost Srbije je velika, široka. Dokaz su mladi reprezentativci koji beleže vrhunske rezulate na evropskoj sceni, kao što to čine i seniori na svetskoj.

Mihajlović: Zajednički rad celog društva za bezbednost dece

Prevencija i edukacija roditelja i dece i zajednički rad celog društva su najvažniji da bi deca u Srbiji bila bezbedna, ocenila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na konferenciji Fondacije „Tijana Jurić“ posvećenu bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost“.

Mihajlović: Razmatra se inicijativa o uvođenju doživotne kazne

Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu Fondacije „Tijana Jurić“ o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije.

Filmski vodič od 20. do 26. septembra

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

Nagrada“Mali princ“: Dobitnici Dušan Pop Đurđev i Vjeslav Hejno

Dušan Pop Đurđev, naš poznati pisac za decu i mlade i dugogodišnji direktor Zmajevih dečjih igara, i Vjeslav Hejno, poljski profesor pozorišne umetnosti, glumac, reditelj, pedagog i publicista, ovogodišnji su dobitnici međunarodne Nagrade za životno delo ‘Mali princ’ za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

PrvaPoslednja