Jedan zrenjaninski restoran organizovaće Dane Titove kuhinje, tokom kojih će posetioci moći da probaju hranu koju je jeo bivši jugoslovenski predsednik Josip Broz. Od 27. novembra do 2. decembra gosti restorana „Regata“ moći će da probaju šampinjone punjene guščijom džigericom po receptu Žakline Kenedi, ruski boršč Leonida Brežnjeva, sarmu od kiselog kupusa po zapisu iz Titovog rodnog Zagorja i smederevski smuđ Branka Pešića.
Jedan zrenjaninski restoran organizovaće Dane Titove kuhinje, tokom kojih će posetioci moći da probaju hranu koju je jeo bivši jugoslovenski predsednik Josip Broz. Od 27. novembra do 2. decembra gosti restorana „Regata“ moći će da probaju šampinjone punjene guščijom džigericom po receptu Žakline Kenedi, ruski boršč Leonida Brežnjeva, sarmu od kiselog kupusa po zapisu iz Titovog rodnog Zagorja i smederevski smuđ Branka Pešića. Vlasnik restorana Vojin Bačvanski rekao je danas novinarima da je maršal Tito „jugoslovenski brend“ poput italijanske pice, engleskog fudbala ili škotskog viskija. „U Titovo vreme svi smo nosili pionirske marame, štafetu, redovno išli na more i praznovali 29. novembar, a danas nema više velikog optimizma, radnih akcija i zlatnih sedamdesetih“, rekao je Bačvanski napominjući da će Dani Titove kuhinje biti podesećanje na ta vremena.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


