Foto: Shutterstock/denio109Verovatno ste već probali mnoge kolače sa šljivama i breskvama, ispekli neke sa kruškama i smokvama, ali da li ste ikada probali biskvit sa grožđem?
Ako niste, sada je vreme da to uradite. Slobodno koristite grožđe po svom ukusu, a mi preporučujemo neke hrskavije sorte crvenog grožđa koje će biti savršen dodatak slatkom i mekom biskvitu. Evo jednostavnog recepta, koji prenoismo sa Zadovoljna.hr:
Sočan kolač sa grožđem
Sastojci:
- 4 velika jajeta
- 200 grama putera
- 200 grama šećera u prahu
- 250 grama običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 400 grama crvenog grožđa
- malo putera i brašna za podmazivanje pleha
Priprema:
- Operite grožđe i odvojite zrna od drški. Po želji premažite pleh puterom i brašnom. Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa.
- Mutite šećer i puter sobne temperature mikserom ili žicom oko dva do tri minuta, dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro polako muteći smesu nakon svakog.
- Dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo i sjedinite smesu.
- Dodajte polovinu grožđa u smesu i promešajte špatulom ili kašikom. Rasporedite smesu po plehu, a odozgo pospite ostatkom grožđa.
- Stavite pleh u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite oko 40 minuta, dok kolač ne dobije tamno zlatno žutu boju i dok se ivice ne odvoje od pleha.
- Ostavite da se malo ohladi, secite na kocke, pospite prah šećerom, po želji, i poslužite. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


