pileći kariFoto. Shutterstock/OlgaBombologna

Kada vam je potreban brz i hranljiv obrok na početku radne nedelje, sočan pileći kari, koji ima manje od 10 sastojaka i koji je gotov za 20 minuta, može biti odličan predlog!

Razvijanje ukusa za dobar kari zahteva vreme i napor. Začini za osnovu ovog pikantnog jela najpre se tostiraju u tiganju, zatim samelju u avanu i tako pretvaraju u finu pastu koja se potom kombinuje sa ostalim sastojcima.

No, ako nemate vremena za ovu proceduru, možete koristiti gotove kari paste ili običan kari u prahu, koji možete kupiti u prodavnici. Recept za ovo ukusno i zasitno jelo, koji prenosimo sa sajta Punkufer.hr, pogledajte u nastavku:

Brzi pileći kari

Sastojci:

  • 900 g pilećih prsa bez kostiju
  • 250 g pavlake
  • 200 g smrznutog graška
  • 2 kašičice kari praha
  • 1 luk
  • 1 žuta paprika
  • biljno ulje po želji
  • so i biber
Recept za sočan pileći kari: Preukusan ručak koji je gotov za 20 minuta 1
Foto: Shutterstock/ Brent Hofacker

Priprema:

  1. U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu prodinstajte sitno seckani crni luk i biber. Krčkajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša.
  2. Dodajte 1 kašičicu karija u prahu, dobro promešajte i nastavite da pržite povrće oko dva minuta. Izvadite povrće iz tiganja.
  3. Dodajte seckana pileća prsa i preostalu kašičicu karija u prahu u tiganj. Pecite piletinu oko dva minuta sa svake strane.
  4. Vratite povrće u tiganj i dodajte smrznuti grašak. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite po želji.
  5. Dodajte pavlaku i sve dobro promešajte. Umesto pavlake, možete koristiti grčki jogurt ili kokosovo mleko.
  6. Poslužite uz bareni pirinač ili naan i uživajte. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari