Foto. Shutterstock/OlgaBombolognaKada vam je potreban brz i hranljiv obrok na početku radne nedelje, sočan pileći kari, koji ima manje od 10 sastojaka i koji je gotov za 20 minuta, može biti odličan predlog!
Razvijanje ukusa za dobar kari zahteva vreme i napor. Začini za osnovu ovog pikantnog jela najpre se tostiraju u tiganju, zatim samelju u avanu i tako pretvaraju u finu pastu koja se potom kombinuje sa ostalim sastojcima.
No, ako nemate vremena za ovu proceduru, možete koristiti gotove kari paste ili običan kari u prahu, koji možete kupiti u prodavnici. Recept za ovo ukusno i zasitno jelo, koji prenosimo sa sajta Punkufer.hr, pogledajte u nastavku:
Brzi pileći kari
Sastojci:
- 900 g pilećih prsa bez kostiju
- 250 g pavlake
- 200 g smrznutog graška
- 2 kašičice kari praha
- 1 luk
- 1 žuta paprika
- biljno ulje po želji
- so i biber

Priprema:
- U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu prodinstajte sitno seckani crni luk i biber. Krčkajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte 1 kašičicu karija u prahu, dobro promešajte i nastavite da pržite povrće oko dva minuta. Izvadite povrće iz tiganja.
- Dodajte seckana pileća prsa i preostalu kašičicu karija u prahu u tiganj. Pecite piletinu oko dva minuta sa svake strane.
- Vratite povrće u tiganj i dodajte smrznuti grašak. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite po želji.
- Dodajte pavlaku i sve dobro promešajte. Umesto pavlake, možete koristiti grčki jogurt ili kokosovo mleko.
- Poslužite uz bareni pirinač ili naan i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


