paprikašFoto: Shutterstock/Tatiana Volgutova

Pileći paprikaš je dobro poznato, ukusno jelo koje je savršeno za bogat i ukusan ručak. Priprema mu nije zahtevna – koristi se nekoliko jednostavnih sastojaka, a najlepši ukus dobija kada se polako krčka. Idealan obrok za uživanje!

Pileći paprikaš je odličan izbor za bogat ručak tokom jesenjih dana kada nam treba nešto fino, utešno i toplo nakon povratka sa posla…

Pileći gulaš se najbolje slaže sa domaćim rezancima, njokama, palentom ili pire krompirom. Sve što treba da uradite je da dodate svoju omiljenu sezonsku salatu i uživanje u ukusnom ručku može da počne!

Detaljan recept za ovo ukusno domaće jelo, koje prenosimo sa sajta Miss7, pogledajte u nastavku:

Pileći paprikaš

Sastojci:

500 g piletine

2 glavice crnog luka

3 šargarepe

0,25 korena celera

2 kašike koncentrata paradajza

2 kašičice aleve paprike

3 kašike pavlake

600  ml pilećeg bujona

listići svežeg peršuna

2 kašike suncokretovog ulja

so,

crni biber

Priprema:

  1. Začinite piletinu, isečenu na komade, solju i biberom.
  2. Zagrejte ulje u tiganju i propržite meso sa svih strana.
  3. Izvadite meso iz tiganja i u isto ulje dodajte sitno seckani luk. Pržite dok ne porumeni, zatim dodajte rendanu šargarepu i celer.
  4. Pržite još kratko i dodajte dovoljno bujona da prekrije povrće.
  5. Začinite alevom paprikom, dodajte so i biber po ukusu, a zatim dodajte paradajz pire.
  6. Dobro promešajte, pa dodajte meso i ostavite da se kuva oko sat vremena. Ako čorba ispari, obavezno dodajte još da biste na kraju dobili bogat sos.
  7. Pred kraj kuvanja izvadite meso i malo čorbe iz tiganja i pomešajte ih sa pavlakom.
  8. Preostalo povrće u tiganju sitno iseckajte štapnim mikserom i dodajte smesu sa pavlakom.
  9. Dobro promešajte, vratite meso, pospite svežim peršunom i poslužite toplo sa prilogom po vašem izboru. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari