tikvicaFoto: Shuttersock/Peredniankina

Brza pita od tikvica i sira, pripremljena bez kore, savršen je izbor za tople letnje dane i večeri, kao i užurbane radne sedmice. Može se poslužiti kao predjelo, prilog ili glavno jelo, a lako se uklapa i u vaše letnje planove ishrane.

„Za zaista zdravu verziju, izaberite verzije sa posnim sirom i integralnim brašnom“, preporučuje veb stranica www.krenizdravo.hr, gde smo pronašli ovaj recept koji nas je oduševio jednostavnošću pripreme i sočnim letnjim ukusom, piše Punkufer.hr.

Brza pita od tikvica i sira

Sastojci:

  • 2 male tikvice, rendane
  • 300 g rikota sira
  • 100 g sira sa niskim sadržajem masti
  • 1 šolja brašna
  • 2 jajeta
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 1 crveni luk, iseckan
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • crni biber
  • so
  • 2 kašike peršuna, sveže iseckanog

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. Nakon što izrendate tikvice, ostavite ih da odstoje oko 15 minuta da ispuste višak vode.
  3. Propržite luk i beli luk na zagrejanom maslinovom ulju nekoliko minuta.
  4. Pomešajte sve sastojke u činiji.
  5. Podmažite posudu za pečenje uljem ili je obložite papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite smesu u nju.
  6. Pecite oko 30-40 minuta, i proverite čačkalicom da li je pečeno.
  7. Sačekajte da se malo ohladi, secite na kocke i poslužite uz jogurt ili omiljenu salatu. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari