Foto: Shutterstock/from my point of viewPita je jelo koje volimo u najrazličitijim varijantama, no, neke kombinacije nas posebno iznenade i oduševe svojom originalnošću. Upravo takva je pita sa kolenicom, koju smo imali prilike da vidimo nedavno u epizodi emisije „Praktična žena“, za koju recept sledi u nastavku.
Pita sa kolenicom je pravo zimsko jelo puno slasnih aroma poput dimljene kolenice i topljenog sira. Hrskava spolja, a sočna i puna ukusnog fila iznutra, ova pita pravi je raj za nepca i kao takva odličan izbor za ležerna druženja sa porodicom i prijateljima. Recept, kao i video snimak, pogledajte u nastavku:
Pita sa kolenicom
Sastojci:
- 700 g brašna
- 300 ml vode
- 25 g soli
- 200 g masti
Za nadev:

Priprema:
- Zamesite testo od navedenih sastojaka, pa napravite četiri loptice, namažite ih mašću i ostavite da odstoji dva sata.
- Kada je testo odstojalo, razvucite koru i stavite fil.
- Za nadev izmešajte dimljenu kolenicu, koju ste prethodno malo skuvali i sitno iscepkali, sa topljenim sirom ili stavite samo sitan sir.
- Na razvučenu koru nanesite nadev i uvijte pitu (burek).
- Pitu pecite 20 minuta na 180-200 stepeni C.
U videu koji sledi pogledajte ceo postupak pripreme. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


