Fotografije sa bloga Domaćica za vas
Torta Pavlova popularna je u celom svetu. Nastala je u čast ruske balerine Ane Pavlove. Sveže bobičasto voće, vazdušasto umućen šlag i lagani beze koji podseća na baletsku suknju čine pahuljastu tortu Pavlova.
Sastojci za beze korpice:
- 3 belanceta
- 150 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica gustina
Ostali sastojci:
- 2 kesice šlaga
- mleko prema uputstvu sa pakovanja
- 250 g jagoda

Mini Pavlove, priprema:
Rernu zagrejte na 110 stepeni.
Belanca mutite dok se blago ne zgusnu, pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu iz 3-4 puta sve vreme muteći smesu.
Mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Na kraju dodajte sok od limuna i umešajte gustin koji ćete sipati kroz cediljku (kako bi se ravnomerno rasporedio).
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje (možete nacrtati krugove prečnika oko 8 cm sa donje strane kako bi vam beze kore bile jednake).
Dresir kesu (sa nastavkom po izboru) napunite smesom od belanaca.
Na sredinu kruga istisnite malo smese (kako biste dobili dno), pa oblikujte beze korpice visine oko 4 cm.
Pecite 1 h na 110 stepeni, potom smanjite temperaturu na 90-100 stepeni i sušite još 1 sat.
Isključite rernu i ostavite da se korpice ohlade u rerni.
Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja, napunite beze korpice, dodajte jagode (ili voće po izboru), ohladite u frižideru i poslužite.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


