Foto: Shutterstock/MariaKovalevaBogat sendvič je odlična opcija za kasni vikend doručak ili branč, a kombinacija sočne piletine, otopljene mocarele i aromatičnog pesta u savršeno tostiranom pecivu je pravi gurmanski zalogaj koji će probuditi sva vaša čula!
Sveža mocarela se topi između hrskavih kriški integralnog peciva povezujući sve ukuse u savršen zalogaj. Osim toga, sve sastojke možete držati u frižideru do 3 dana, a sendvič složiti i tostirati kada poželite.
Izvor proteina i zdravih masti
Osim što je preukusan, ovaj sendvič s piletinom i pestom je izvrstan izvor proteina i zdravih masti, a zahvaljujući integralnom hlebu i povrću, uravnotežen je obrok koji će vas dugo držati sitim, piše Miss7.
Sendvič s piletinom i pestom savršen je izbor i za ručak koji možete poneti sa sobom, brzu večeru ili lagani obrok uz supu ili salatu. Možete ga pripremiti unapred i tostirati kad vam zatreba nešto hranjivo i ukusno u trenu! Evo kako da ga pripremite brzo i lako kod kuće:
Sočan i hrskav sendvič sa piletinom i pestom
Sastojci:
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
- 4 pileća odreska
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/4 šolje pesto sosa
- 4 integralna peciva
- 2 šolje rukole
- 4 kašike pečene paprike
- 140 g mocarele
- suncokretovo ulje

Priprema:
- Pomešajte origano i crni biber u maloj posudi, pa ovom aromatičnom mešavinom premažite obe strane pilećih fileta.
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, a zatim dodajte začinjenu piletinu. Pržite dok piletina ne postane zlatno smeđa i pečena, oko 3 minuta po strani.
- Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi, a zatim svaki filet prepolovite poprečno.
- Pesto ravnomerno rasporedite na obe strane peciva. Na donju polovinu rasporedite rukolu, piletinu, trakice pečene crvene paprike (može i iz tegle – oceđene i osušene) i mocarelu isečenu na kriške, pa poklopite gornjom polovinom peciva. Lagano pritisnite sendviče da se sastojci sjedine.
- Lagano premažite uljem roštilj tiganj, električni roštilj ili veliku nelepljivu tepsiju. Takođe, lagano premažite sendvič spolja. Ako koristite roštilj ili toster, zatvorite poklopac i pecite dok hleb ne postane hrskav i zlatnosmeđ, 3-4 minuta. Ako koristite tiganj, stavite sendviče unutra i stavite teški lonac ili drugi tiganj preko njih da ih pritisnete.
- Pecite dok donja strana ne porumeni, oko 2 minuta, zatim ih okrenite, ponovo pritisnite i pecite još 2 minuta, dok se sir ne otopi i hleb ne postane hrskav. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


