sendvičFoto: Shutterstock/MariaKovaleva

Bogat sendvič je odlična opcija za kasni vikend doručak ili branč, a kombinacija sočne piletine, otopljene mocarele i aromatičnog pesta u savršeno tostiranom pecivu je pravi gurmanski zalogaj koji će probuditi sva vaša čula!

Sveža mocarela se topi između hrskavih kriški integralnog peciva povezujući sve ukuse u savršen zalogaj. Osim toga, sve sastojke možete držati u frižideru do 3 dana, a sendvič složiti i tostirati kada poželite.

Izvor proteina i zdravih masti

Osim što je preukusan, ovaj sendvič s piletinom i pestom je izvrstan izvor proteina i zdravih masti, a zahvaljujući integralnom hlebu i povrću, uravnotežen je obrok koji će vas dugo držati sitim, piše Miss7.

Sendvič s piletinom i pestom savršen je izbor i za ručak koji možete poneti sa sobom, brzu večeru ili lagani obrok uz supu ili salatu. Možete ga pripremiti unapred i tostirati kad vam zatreba nešto hranjivo i ukusno u trenu! Evo kako da ga pripremite brzo i lako kod kuće:

Sočan i hrskav sendvič sa piletinom i pestom

Sastojci:

  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
  • 4 pileća odreska
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/4 šolje pesto sosa
  • 4 integralna peciva
  • 2 šolje rukole
  • 4 kašike pečene paprike
  • 140 g mocarele
  • suncokretovo ulje
Predlog za savršen vikend doručak: Sočan sendvič sa piletinom i pestom koji se topi u ustima 1
Foto: Shutterstock/MariaKovaleva

Priprema:

  1. Pomešajte origano i crni biber u maloj posudi, pa ovom aromatičnom mešavinom premažite obe strane pilećih fileta.
  2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, a zatim dodajte začinjenu piletinu. Pržite dok piletina ne postane zlatno smeđa i pečena, oko 3 minuta po strani.
  3. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi, a zatim svaki filet prepolovite poprečno.
  4. Pesto ravnomerno rasporedite na obe strane peciva. Na donju polovinu rasporedite rukolu, piletinu, trakice pečene crvene paprike (može i iz tegle – oceđene i osušene) i mocarelu isečenu na kriške, pa poklopite gornjom polovinom peciva. Lagano pritisnite sendviče da se sastojci sjedine.
  5. Lagano premažite uljem roštilj tiganj, električni roštilj ili veliku nelepljivu tepsiju. Takođe, lagano premažite sendvič spolja. Ako koristite roštilj ili toster, zatvorite poklopac i pecite dok hleb ne postane hrskav i zlatnosmeđ, 3-4 minuta. Ako koristite tiganj, stavite sendviče unutra i stavite teški lonac ili drugi tiganj preko njih da ih pritisnete.
  6. Pecite dok donja strana ne porumeni, oko 2 minuta, zatim ih okrenite, ponovo pritisnite i pecite još 2 minuta, dok se sir ne otopi i hleb ne postane hrskav. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari