Trik uz koji će avokado sazreti "preko noći" 1Foto: Laurie Castelli / ImageSource / Profimedia

 

Brz i jednostavan trik za sazrevanje avokada za manje od 24 sata.

Rezanje avokada samo da biste otkrili da li je zreo ili ne, česta je frustracija, ali postoji brz i lak način da ubrzate proces sazrevanja – i to bez upotrebe rerne ili mikrotalasne pećnice.

Nema ničeg boljeg od svežeg, kremastog avokada na tostu, ali može biti razočaravajuće kada počnete da ga sečete, a on nije zreo. Ako želite da ubrzate sazrevanje avokada, postoji prirodan i brz način – bez ikakvih dodatnih uređaja, piše Ekspres.

Ključ je u tome da ne pribegavate metodama poput pečenja u rerni ili zagrevanja u mikrotalasnoj pećnici. Na visokim temperaturama, avokado se može samo spolja „ispeći“, dok unutrašnjost ostaje nedozrela.

Umesto toga, postoji jednostavan trik koji zaista funkcioniše: sve što vam treba je papirna kesa. Stavite avokado u kesu i ostavite ga da odstoji preko noći.

@kerrydenevan I’m sure everybody already knows this, but if I can help one person and then my job is done 🤝🏼🥑 #cookingtips #foodhack ♬ original sound – kerrydenevan

Ovaj jednostavan trik ubrzaće proces zrenja vašeg avokada i omogućiti vam da uživate u njemu za manje od 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari