SDS: Osnivači Jake Srbije dokazani prevaranti 1Foto: Stanislav Milojković

U Kragujevcu, u kojem prema oficijelnim podacima živi „svih“ 16 Slovaka, formirana je, gotovo za Riplija, politička stranka slovačke nacionalne manjine Jaka Srbija (Siln Srbsko).

Stranku Jaka Srbija 19. jula registrovao je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća u Kragujevcu za komunalnu delatnost, koji je na poslednjim, prošlogodišnjim, lokalnim izborima bio funkcioner Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića. Prethodno je, tvrde bolji poznavaoci političkih (ne)prilika na šumadijskoj javnoj sceni, bio demohrišćanin, pa demokrata…

 Povodom osnivanja partije slovačke nacionalne maine u Kragujevcu oglasio se ovdašnji odbor Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, u čijem se jučerašnjem saopštenju najpre konstatuje da u eri Srpske napredne stranke i svih njenih kadrova i koalicionih partnera, koje odlikuje bahatost i nepoznavanje pojma „odgovornost“, uopšte ne iznenađuje formiranje stranke slovačke nacionalne manjine Jaka Srbija usred Šumadije, čiji su kadrovi „dokazani prevaranti“.

 – Lider ove stranke, Vladimir Maksimović, sklon je lažnom predstavljanju zarad prikupljanja glasova koji će mu sutra doneti beneficije i materijalnu korist proisteklu iz vršenja vlasti. Za Vladimira Maksimovića, donedavno Srbina, i grupu oko njega, ovako nešto je sasvim normalno i prirodno. Tim pre što se zna da su najpre bili demohrišćani, zatim demokrate, nakon toga socijaldemokrate, na kraju, od prošle godine i novoradikali, pošto su, u junu 2016, ušli u gradsku vlast sa Srpskom naprednom strankom, ističe se u saopštenju SDS.

 Kragujevčanima je, dodaje se, jasno ko su i šta rade, te ova promena nacionalne pripadnosti neće uticati na to da im se zaborave prevare, krađe mandata u nekoliko navrata i lažna predstavljanja u prethodnom periodu. Za profesionalce u disciplini preletanja iz stranke u stranku postoji samo jedan cilj, a to je, tvrde u SDS-u, vlast koja obezbeđuje privilegije i ostvarenje ličnih interesa, navodi se između ostalog u saopštenju kragujevačkog ogranka SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari