Prema pisanju crnogorskih medija, avio-kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija namerava da kupi Montenegro eraljns i da njegovo sedište premesti u Beograd. Predstavnici te kompanije, navode podgoričke Dnevne novine, nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini Montenegro erlajnsa.

Tom prilikom je usmeno predstavljen jedan od planova Etihada kojim bi sedište Montenegro erlajnsa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih. Tokom razgovora, predstavnici Etihada su, tvrdi list, naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion „embraer“ iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

Inače, tom temom bavila se i Radio televizija Srbije, ukazujući da nije prvi put da se Etihad interesuje za Montenegro erlajns, ali da u ranijim kontaktima dogovor nije postignut, jer su zahtevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore. Sličnu stvar Etihad je pre dve godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg JAT ervejsa, dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari