Jedan od najiščekivanijih filmova godine – biblijski ep „Noje“ Darena Aronofskog u Srbiji će biti premijerno prikazan večeras u 20.30 u Sava centru. Inspirisan biblijskom pričom o hrabrosti, požrtvovanju i nadi, reditelj filmova „Rekvijem za san“, „Rvač“ i „Crni labud“ na veliko platno prenosi svoju adaptaciju biblijske priče o Noju, koju je želeo da snimi 30 godina.


Dobitnik Oskara, Rasel Krou igra ulogu čoveka izabranog za neverovatnu misiju spasavanja od apokaliptične poplave koja će uništiti svet. Nikada ranije nije ova priča o Noju ispričana na velikom platnu sa takvom živošću, pozivajući publiku da iskusi neverovatne događaje kroz oči i emocije Noja i njegove porodice, dok prolaze kroz strah i veru, uništenje i trijumf, poteškoće i nade.

Pored Kroua, u filmu igraju i Dženifer Koneli, Rej Vinstoun, Ema Votson, Entoni Hopkins, Logan Lerman.

Inače, ova filmska verzija drevne priče koju dele tri najveće svetske religije – hrišćanstvo, judaizam i islam, izazvala je brojne kontraverze još pre premijere. Gledaoci koji su imali prilike da vide film pre njegove premijere isticali su da je u pitanju politički i ekološki pamflet. Osim toga, egipatski institut Al-Azhar zatražio je da se zabrani prikazivanje filma, s obrazloženjem da vređa islam.

Nakon večerašnje premijere, „Noje“ će već od sutra biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari