Neizvesno je da li će koalicija Srpske napredne stranke sa dosadašnjim partnerskim partijama opstati u istom sastavu i pred sledeće izbore u Srbiji, već će o tome ponovo odlučivati stranački organi naprednjaka, ističu za Danas funkcioneri SNS. Na pitanje našeg lista da li se pred naredne pokrajinske izbore i eventualne republičke podrazumeva koalicija sa SPO Vuka Draškovića, SDPS Rasima Ljajića, Novom Srbijom Velimira Ilića i Pokretom socijalista Aleksandra Vulina, potpredsednik SNS Goran Knežević poručuje da se „ništa ne podrazumeva“ i da će se o tome tek odlučivati.


„Najpre treba da se donese odluka da li će se naredne godine ići i na vanredne republičke izbore, a nakon toga ćemo, kada se bude znao i datum izbora, na našim stranačkim organima odlučivati o koalicijama“, napominje za Danas Knežević, koji dodaje da očekuje da će više informacija o izborima javnost imati tokom poslednje sedmice septembra.

Da se još ne podrazumeva da će SNS biti na izbornoj listi sa istim strankama kao i prošle godine, potvrđuje i drugi potpredsednik stranke Igor Mirović. Kako kaže za Danas, „ništa još nije odlučeno po tim pitanjima“, dok i Zorana Mihajlović navodi da će o koalicionim partnerima odlučivati stranački organi.

I lider SDPS Rasim Ljajić je istakao za naš list ranije da njegova stranka nije donela odluku o tome kako će nastupiti na predstojećim izborima, ali da će svakako prvo razgovarati sa sadašnjim koalicionim partnerima. S druge strane, za lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina koalicija sa naprednjacima se izgleda ne dovodi pitanje. On je pre nekoliko dana izjavio da možda ne bi bilo loše da se održe izbori na svim nivoima, kao i da SPS nije više tas na vagi.

„SPS nije bio potreban za ovu većinu, ali jeste bio potreban za jednu raniju većinu. Ipak, Aleksandar Vučić je stabilan prijatelj, a pitanje je kako bi se socijalisti ponašali da su uloge obrnute“, rekao je Vulin.

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ponovio je da će odluku o tome da li će biti raspisani vanredni republički izbori saopštiti do kraja septembra. On je naveo da strankama koje licitiraju sopstvenim rejtinzima unapred čestita izborni rezultat poručivši da su „već pobedili“.

Vučić je opozicionim liderima poručio da se „neće držati za fotelju po svaku cenu“. On je time odgovorio na izjavu lidera SRS Vojislava Šešelja da je spreman na koaliciju s naprednjacima pod uslovom da odustanu od evropskog puta, a zatim dodao da sve političke protivnike poštuje, pa tako i i Šešelja, Pajtića… „Kada narod bude pokazao da ne želi ovu vladu, biću spreman da se sklonim“, zaključio je Vučić.

 

 

Bez razgovora o Nenadu Popoviću

Odgovarajući na spekulacije medija da bi se na izbornoj listi naprednjaka mogao naći i Srpski narodni pokret Nenada Popovića, funkcioneri SNS tvrde da o tome još niko nije razgovarao ponavljajući da o svemu tome odlučuju organi stranke. U SNP na takve medijske navode isitču za naš list da „nemaju komentara“.

 

Krkobabić: PUPS se sprema za izbore

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije i generalni direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić izjavio je juče da odluka o izborima zavisi isključivo od Srpske napredne stranke, a da se njegova stranka permanentno sprema. „Svako ko danas priča o izborima, priča zato što nema drugu temu. Naša mogućnost da utičemo na tako nešto, potpuno sam realan i svi moraju da budu realni, jeste nikakva“, rekao je Krkobabić na TV Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari