Dosta muke protiv francuskog veterana 1foto: Fonet

Novak Đoković pobedio je Francuza Stefana Robera (7:5, 7:5) u meču koji je teže nego očekivano završio na početku mastersa u Rimu, samo tri dana nakon što je osvojio Madrid.

Koliko je tridesetšetogodišnji Francuz zadao problema srpskom teniseru možda najbolje odslikava krik koji je Đoković pustio nakon što je napravio brejk u drugom setu, a kakav od njega davno nisu uspeli da izvuku ni protivnici poput Nadala, Mareja ili Federera. Kako to već neko vreme biva, slabije rangirani igrači koji do sada nisu ostvarili značajnije rezultate izlaze sa izuzetnom motivacijom preko puta Đokovića. Robero, koji je trenutno 103. teniser sveta, nije imao šta da izgubi, pustio je ruku, igrao agresivnije sa više rizika i pogađao poene dostojne za top-deset ATP liste. Ipak, francuski veteran nije mogao da zadrži isti tempo igre od početka do kraja, i nakon odličnog početka drugog seta koji je čak nagoveštavao da bi mogao do izjednačenja, počeo da pravi greške.

Na početku prvog seta Francuz je imao priliku da napravi brejk koji nije iskoristio, igrao se gem za gem, a srpski teniser, koji je pravio mnogo više grešaka nego obično, napravio je brejk tek na kraju za vođstvo u setovima. U nastavku meča srpski teniser imao je još više problema. Robero je ovog puta uspeo da napravi brejk u trećem gemu, koji potom potvrđuje i dolazi do prednosti od 4:2, što je bilo i vrhunac njegove igre odakle kreće nizbrdo. Đoković prvo dolazi do brejka za izjednačenje, a potom ga i potvrđuje bez izgubljenog poena i to pre svega zahvaljujući Roberovim greškama. Na kraju, najbolji teniser sveta ponavlja rezultat iz prvog seta iskoristivši prvu meč loptu.

Sledeći Đokovićev protivnik biće Tomas Belučiji koji je pobedio Nikolasa Mahuta (6:4, 6:3). Prvi reket sveta do sada je igrao sa Brazilcem pet puta, i svaki put bio bolji, između ostalog i u Rimu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari