Eho prošlonedeljne odluke selektora Dika Advokata da sa spiska A reprezentativaca skine sjajnog štopera Nevena Subotića i vrlo dobrog centralnog veznog Adema Ljajića, „zbog odsustva želje Borusijinog defanzivca da igra za Srbiju, odnosno neuklapanja Rominog igrača u mentalitet ostatka ekipe“, stigao je i do Stare Pazove, gde su „orlovi“ juče počeli pripreme za premijerne mečeve kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.

Kapiten Branislav Ivanović morao je tako medijima da objasni relacije koje ima s Ljajićem, s obzirom na to da fudbalska javnost bruji o njihovoj burnoj svađi posle septembarskog netakmičarskog susreta s Francuskom, kao pravom razlogu Ljajićevog nepozivanja na mečeve s Jermenijom (11.10) i Albanijom (14.10).

– Nije bilo sukoba s Ljajićem. Jesmo pričali posle utakmice s Francuskom, ali tu je bilo još mnogo njih, nije tačno da smo bili nasamo, kao što je objavljeno. Mislim da taj razgovor nije uticao na to da on ne bude danas ovde. Adem ima kvalitet i potreban nam je – rekao je as Čelsija i dodao „da se ja pitam, mnogo toga bilo bi drugačije, ali možda je i dobro što se ne pitam“, uz opasku da se to „ne odnosi na ekipu“.

Miloš Jojić je, na drugoj strani, pokušao da objasni situaciju u vezi sa Subotićem, s kojim deli svlačionicu u Borusiji iz Dortmunda.

– Neven mi je ranije rekao da on ne dolazi na ovo okupljanje, ali ne zato što ne želi više da igra za reprezentaciju Srbije. Fizički nije sto odsto spreman. I sami vidite da jednu utakmicu igra, jednu ne igra. Ni u klubu ne žele da ništa rizikuju, zbog teške povrede iz koje je izašao. Međutim, nisam njegov drveni advokat, pa bi najbolje bilo da njega pitate – objasnio je ofanzivni veznjak „milionera“.

Na kraju, obojica su se složila da je u ovom trenutku najbitnije napraviti dobitnu kombinaciju u borbi za startne bodove, pogotovo na gostovanju, jer bi učinak na protivničkim terenima mogao da bude ključ plasmana naše ekipe na takmičenje u Francuskoj. Kao i da bi, zbog odnosa dve države i dva naroda, najbezbednije bilo da ni u Beogradu ni na revanšu u Tirani ne bude gostujućih navijača.

Lazović: Advokat me ubedio

Tri po godine posle dobrovoljnog povlačenja i milion puta ponovljenog stava da ne želi natrag u nacionalni tim, iskusni špic Danko Lazović je opet deo njega.

– U fudbalu nikada ne bi trebalo biti izričit, jer sam sam sada sebi skočio u usta. Posle dijaloga sa Advokatom prelomio sam da se u 31. godini vratim u državni tim, što mi je i bila želja. Dik je vrlo iskren čovek, a to zna da boli. Nadam se da da će nas odvesti u Francusku – tvrdi napadač Partizana.

Novi zaplet ili rasplet

Sedam meseci posle poslednje Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, po odluci predsednika FSS Tomislava Karadžića, danas će u Staroj Pazovi biti upriličeno novo zasedanje najvišeg tela naše fudbalske organizacije. Na dnevnom redu će biti mnogo aktuelnih tema, ali najzanimljivije će biti videti da li će Crvena zvezda imati svoje predstavnike, tj. da li će i na koji način biti nastavljen ili rešen sukob vodećih ljudi Saveza i crveno-belih, čija uprava za sve loše u srpskom fudbalu krivi Karadžića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari